Объяснение:
1.
4(x-2)-2(x+3)=2x-14
4x-8-2x-6=2x-14
4x-2x-2x=8-14
0=мінус 6
Безліч розвязків
2.б
3
x+y=7
Підставляємо замість х 1 число в дужках замість y 2 число. Потрібно що в кінці розвязаного рівняння вийшло 7=7
Тоді буде відповідь: в)
Тому що:
x+y=7
10-3=7
7=7
4.
x-y=7
x+y=10
x=7+y
7+y+y=10
2y=3
y=1.5
x-1.5=7
x=8.5
(8.5;1.5)
5.
x+2y=4
3x-4y=2
x=4-2y
3(4-2y)-4y=2
12-6y-4y=2
-10y=-10
y=1
x+2*1=4
x+2=4
x=2
(2;1)
6.
x+y=3
x-y=5
x+y+x-y=8
2x=8
x=4
4+y=3
y=3-4
y=-1
(4;-1)
7.
Нехай перше число буде х, тоді друге буде відповідно y
x+y=100
x-y=26
x+y+x-y=126
2x=126
x=63
63-y=26
y=63-26
y=37
Відповідь: перше число 63 друге число 37.
8.
(x+3)*2.6=(x-3)*3.5+3.9
2.6x+7.8=3.5x-10.5+3.9
2.6x-3.5x=-7.8-10.5+3.9
-0.9x=-14.4
x=16 (км/год) швидкість човна
Уравнение параболы y=ax^2+bx+c
Так как парабола проходит через точку А(8;-2), то
-2=64а+8b+c (1)
Координаты вершины параболы (2;4), через неё парабола тоже, логично, проходит, поэтому
4=4а+2b+c (2)
А также абсцисса вершины параболы определяется по формуле
x=-b/2a => 2=-b/2a, 4a=-b,
4a+b=0 (3)
Работаем с выражениями (1), (2) и (3):
(1-2) -6=60а+6b; 36a+6*(4a+b)=-6;
Т.к. 4a-b=0, то 36a=-6; a=-1/6
(3) 4a=-b; 2/3=b
Подставляем найденные значения а и b в выражение (2)
4=-4/6 + 4/6 + с, с=4
Поэтому искомое уравнение параболы
ответ: - 1/6 x^2 + 2/3 x + 4
x₆=0
Объяснение:
x₁=10, d=-2 , аₙ=а₁+d(n-1)
x₆=10+(-2)*(6-1)=10-10=0