1) y=x2-4x+3 - ветви направлены вверх
х=)/2*1=4/2=2
у=2*2-4*2+3=4-8+3=-1
(2, -1) - координаты вершины параболы
2)y=-x2-12x+1 - верви направлены вниз
х=)/2*(-1)=12/(-2)=-6
у=-6*(-6)-12*(-6)+1=-36+72+1=37
(-6, 37) - координаты вершины параболы
3)y=x2-10x+15 - верви направлены вверх
х=)/2*1=10/2=5
у=5*5-10*5+15=25-50+15=-10
(5, -10) - координаты вершины параболы
4)y=x2-7x+32.5 - верви направлены вверх
х=)/2*1=7/2=3,5
у=3,5*3,5-7*3,5+32,5=12,25-24,5+32,5=20,25
(3,5 ; 20,25) - координаты вершины параболы
За умовою, один з коренів рівняння дорівнює 8. Запишемо цю умову в формі рівності:
x = 8
Замінюємо x в рівнянні на 8:
(8)^2 - 4(8) + c = 0
Розв'язуємо це рівняння:
64 - 32 + c = 0
32 + c = 0
c = -32
Таким чином, вільний член рівняння дорівнює -32.
Щоб знайти другий корінь, можна використати формулу квадратного кореня:
x = (-b ± √(b^2 - 4ac)) / (2a)
У нашому випадку, a = 1, b = -4, c = -32. Підставимо ці значення:
x = (-(-4) ± √((-4)^2 - 4(1)(-32))) / (2(1))
x = (4 ± √(16 + 128)) / 2
x = (4 ± √144) / 2
x = (4 ± 12) / 2
Розділимо на 2:
x = (4 + 12) / 2 або x = (4 - 12) / 2
x = 16 / 2 або x = -8 / 2
x = 8 або x = -4
Таким чином, другий корінь рівняння дорівнює -4.