Для того, щоб подати дані вирази у вигляді стандартного многочлена, треба скористатися формулами скороченого множення:
а. (3-2х)(3+2х) + (2х-1)² ⇒ (a-b)(a+b) + ⇒
-
+ a² - 2ab + b²;
(3-2х)(3+2х) + (2х-1)² = -
+ (2x)² - 2×2x×1 + 1² = 9 - 4x² + 4x² - 4x +1 = 10 - 4x;
б. (3-4у)(3+4у) ⇒ (a-b)(a+b);
(3-4у)(3+4у) = -
= 9 -
;
в. (3-у)(9+3у+у²) ⇒ (a-b)(+ab+
) ⇒ a³- b³;
(3-у)(9+3у+у²) = 3³- у³ = 27 - у³;
г. (2а-1)³ ⇒ (a-b)³ ⇒ a³ - 3a²b + 3ab² - b³;
(2а-1)³ = (2a)³ - 3×(2a)²×1 + 3×2a×1² - 1³ = 8a³ - 12a² + 6a - 1.
Для того, щоб подати дані вирази у вигляді стандартного многочлена, треба скористатися формулами скороченого множення:
а. (3-2х)(3+2х) + (2х-1)² ⇒ (a-b)(a+b) + ⇒
-
+ a² - 2ab + b²;
(3-2х)(3+2х) + (2х-1)² = -
+ (2x)² - 2×2x×1 + 1² = 9 - 4x² + 4x² - 4x +1 = 10 - 4x;
б. (3-4у)(3+4у) ⇒ (a-b)(a+b);
(3-4у)(3+4у) = -
= 9 -
;
в. (3-у)(9+3у+у²) ⇒ (a-b)(+ab+
) ⇒ a³- b³;
(3-у)(9+3у+у²) = 3³- у³ = 27 - у³;
г. (2а-1)³ ⇒ (a-b)³ ⇒ a³ - 3a²b + 3ab² - b³;
(2а-1)³ = (2a)³ - 3×(2a)²×1 + 3×2a×1² - 1³ = 8a³ - 12a² + 6a - 1.
log по основанию 2(х-1)=log 2ух по основанию 2
х-1=2
х=2+1=3