М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Sveta1314
Sveta1314
06.09.2020 12:12 •  Алгебра

Точка с(3; -1) є центром кола, яке відтинає на прямій 2х-5у+18=0 хорду довжини 6. написати рівняння цього кол

👇
Ответ:
BlackDiamondIce
BlackDiamondIce
06.09.2020
Шукаємо серединний перпендикуляр до заданої хорди довжини 6. Він опущений з центра С заданого кола на задану пряму

2x-5y+18=0
-5y=-2x-18
y=\frac{2}{5}x+\frac{18}{5}
у рівняння перпендикулярної пряммої до данної кутовий коєфіцієнт буде
k_2=(-1):k_1=(-1):\frac{2}{5}=-\frac{5}{2}

далі підставляючи в рівняння y=kx+b відомі коєфіцієнт і координати точки С (яка належить серединному перпендикуляру)
знаходимо вільний коєффіцієнт b
-1=-\frac{5}{2}*3+b
-2=-15+2b
-2b=-15+2
-2b=-13
b=-13:(-2)
b=\frac{13}{2}
отже рівняння серединного перпендикуляра
y=-\frac{5}{2}x+\frac{13}{2}
2y=-5x+13
5x+2y-13=0

Тепер шукаємо точку перетину заданної прямої і серединного перпендикуляру - середину хорди
5x+2y-13=0
2x-5y+18=0
-------(метод додавання)
10x+4y-26=0
10x-25y+90=0
29y=116
y=116:29
y=4
--------------знаходимо тепер х, підставивши найдене значення y у друге рівняння системи
2x-5*4+18=0
2x-20+18=0
2x=2
x=1
отже координати середини хорди K (1;4)

врахововуєм, що половина довжини хорди 6:2=3

довжина СК: по формулі довжини відрізка заданого своїми координатами
d=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2
CK=\sqrt{(1-3)^2++(4-(-1))^2}=\sqrt{29}

далі звідси радіус заданого кола
R^2=3^2+CK^2
R^2=9+29
R^2=38

по формулі кола
(x-x_0)^2+(y-y_0)^2=R^2
отримуємо шукане рівняння
(x-3)^2+(y+1)^2=38
4,5(18 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Рокистка068
Рокистка068
06.09.2020
 x^2-x-6=(x-3)(x+2)
Квадратное уравнение, решаем относительно x: 
Ищем дискриминант:D=(-1)^2-4*1*(-6)=1-4*(-6)=1-(-4*6)=1-(-24)=1+24=25;
Дискриминант больше 0, уравнение имеет 2 корня:x_1=(√25-(-1))/(2*1)=(5-(-1))/2=(5+1)/2=6/2=3;x_2=(-√25-(-1))/(2*1)=(-5-(-1))/2=(-5+1)/2=-4/2=-2.
Выражение: x^2+3*x-4=(x-1)(x+4)
Квадратное уравнение, решаем относительно x: 
Ищем дискриминант:D=3^2-4*1*(-4)=9-4*(-4)=9-(-4*4)=9-(-16)=9+16=25;
Дискриминант больше 0, уравнение имеет 2 корня:x_1=(√25-3)/(2*1)=(5-3)/2=2/2=1;x_2=(-√25-3)/(2*1)=(-5-3)/2=-8/2=-4.
4,7(47 оценок)
Ответ:
Саша039
Саша039
06.09.2020
 x^2-x-6=(x-3)(x+2)
Квадратное уравнение, решаем относительно x: 
Ищем дискриминант:D=(-1)^2-4*1*(-6)=1-4*(-6)=1-(-4*6)=1-(-24)=1+24=25;
Дискриминант больше 0, уравнение имеет 2 корня:x_1=(√25-(-1))/(2*1)=(5-(-1))/2=(5+1)/2=6/2=3;x_2=(-√25-(-1))/(2*1)=(-5-(-1))/2=(-5+1)/2=-4/2=-2.
Выражение: x^2+3*x-4=(x-1)(x+4)
Квадратное уравнение, решаем относительно x: 
Ищем дискриминант:D=3^2-4*1*(-4)=9-4*(-4)=9-(-4*4)=9-(-16)=9+16=25;
Дискриминант больше 0, уравнение имеет 2 корня:x_1=(√25-3)/(2*1)=(5-3)/2=2/2=1;x_2=(-√25-3)/(2*1)=(-5-3)/2=-8/2=-4.
4,6(58 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ