Ikki toifa odam behuda ishlab , behuda harakat qilgan boʻladi : biri – mol - mulk yig'ib , foydalanmagan odam , ikkinchisi esa , ilm olib unga amal qilmagan odam .
Demak biz umrimiz davomida ter to'kib, mehnat qilib mol-mulk, boylik orttirsagu, lekin ulardan to'g'ri foydalanaolmasak , bu mehnatlarimizning bari befoyda ekan, va shuningdek ilm orttirsagu lekin olgan ilmimizga amal qilmasak ular ham befoyda ekan. Masalan : bir kishi boylik orttirmoqchi bo'lib umri davomida ishladi, va oxir-oqibat boylik ham orttirdi, lekin undan foydalanaolmasdan vafot etsa bu qilgan harakatlarining bari befoyda bo'ladi, yana biri agar bir kishi yoshligidan faqat ilm olsa, lekin olgan ilmiga amal qilmasdan vafot topsa, bu olgan ilmi , sarflagan vaqti behuda ketadi.
Объяснение:
ответ: Средняя плотность вещества планеты = 2,724 г/см³
Объяснение: Дано:
Время оборота модуля равно T=2ч = 7200 с
Гравитационная постоянная G = 6,674*10^-11 м³/кг*с²
Радиус планеты - R
Масса планеты - М
Найти среднюю плотность вещества планеты р - ?
Ускорение свободного падения около планеты
g = G*M/R² (1)
Центростремительное ускорение при движении по окружности а = U²/T
Орбитальная скорость U = 2πR/Т Квадрат скорости U² = 4π²R²/Т² , тогда а = 4π²R/Т² (2)
Поскольку при полете на орбите ускорение свободного падения является центростремительным ускорением, то можно записать уравнение g = а . С учетом выражений (1) и (2) последнее уравнение примет вид G*M/R² = 4π²R/Т² (3)
Из (3) выразим массу планеты М = 4π²R³/GТ² (4)
Так как планета имеет шарообразную форму, то её объем равен:
V = 4π R³/3 (5)
Плотность вещества планеты определяется выражением р = М/V
С учетом (4) и (5) р = 3π/GТ² = 3π/6,674*10^-11*7200² ≈ 2724 кг/м³
или р = 2,724 г/см³
4) =(x-2y)(x^2+2xy+4y^2)
6) =(2x-5y)(4x^2+10xy+25y^2)
8) =(b+x)(-(a+b-x))
10) =(ax-y^2)(ax+y^2)
12) =(c-3x-2)(c+3x-2)
14) = -(3a-2c-5)(3a+2c+5)
16) =(x-y^2)(3x-y+2)
18) =(ax+1)(a+x+2)
1) =(5a-c)(5a+с)
3) =(x-2y)(x+2y)
5) =(3a-4b)(9a^2+12ab+16b^2)
7) =(a-b)(a^2+b^2)
9) =(c+3)(3a+b)
11) =(ay-x^3)(ay+x^3)
13) =(c-2x-3)(c+2x-3)
15) =(xy+1)(x+y+4)
17) =(x-y^2)(x-y+1)