М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
noname0002
noname0002
14.04.2021 23:44 •  Другие предметы

Подумай, почему писатель дал рассказу заглавие «Где просыпается солнце». Предложи название по персонажам. Носов "Где просыпается солнце"

👇
Ответ:
Oxico127
Oxico127
14.04.2021
Такое название писатель дал рассказу, потому что оно является выражением мечты мальчика. Название по персонажам можно предложить: «Санька и Дядя Сергей», «Мечтатели».
4,7(93 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
artemsuraaye
artemsuraaye
14.04.2021

Античне мистецтво з його неперевершеними майстрами літератури, живопису, скульптури і зодчества пережило століття. Образи і сюжети античної міфології широко використовувалися наступними поколіннями, не забуті вони і сьогодні.

Одним з найпрекрасніших для мене є давньогрецький світ про Прометея, що викрав вогонь з неба і навчили людей їм користуватися. Цей міф став нам відомий завдяки збереженому спадщини Есхіла - основоположника античної трагедії.

З циклу трагедій про Прометея ми дізнаємося, що цей титан допоміг верховному богу Зевсу захопити владу, здобути перемогу над іншими титанами, проте чинив опір йому, коли Зевс вирішив знищити людський рід. Згідно давньогрецької міфології, люди раніше були нерозумними, в них не було божественної іскри:

Раніше люди дивилися і не бачили, і, чуючи, не чули; в якихось мріях сну тягнули життя ... І все ж ті, хто "без думки здійснювали всі", привернули увагу Прометея, і він вирішив їм до титан приніс людям небесний вогонь, пробудивши цим їх свідомість, оскільки жодна тварина не має і сьогодні такої влади над вогнем, як людина. Однак це далеко не єдиний подарунок, який підніс Прометей людського роду: він навчив їх лічби та письма, дав розум і мова, завдяки чому люди змогли зберігати свої знання і передавати їх з покоління в покоління. Прометей навчив людей будувати житла і ховатися в них від холоду і спеки, відкрив секрети руху небесних світил і таємниці лікарських рослин, навчив ремеслам, мистецтвам, пояснив, як обробляти грунт.

Багато добра приніс Прометей людського роду, бажаючи зробити людей розумними і щасливими, але накликав через це на себе гнів Зевса. Верховний бог розсердився на титану не тільки за непослух - можливо, він відчув силу людей, які здобули знання і вміння завдяки божій іскрі, всесвіту в них Прометеєм. А будь-яка сила - це загроза влади. Тому Зевс так нещадний до неслухів. Він велів Гефестові, богу-ковалю, прикувати Прометея до скелі в дикій і пустельній місцевості. Влада і Насильство, послані Зевсом, супроводжують Гефеста, і їхні серця не знають жалості. Однак, відчуваючи страшні муки, Прометей мовчить. Гордий і сміливий, він не збирається каятися і просити прощення, тому прямо відповідає Океанида, запитувачам, за що Зевс засудив його на страждання: "За милосердя до людей, бо сам він немилосердний". За непокору Зевс прирікає Прометея на ще більші випробування, але сила титану в тому, що він знає майбутнє: настане день, коли невдячний, жорстокий і мстивий Зевс буде повалений в нікчемність і дізнається на собі різницю між владою і рабством. Прометей впевнений у своїй правоті і не підкоряється ні насильству, ні влади: "Знай добре, що я б не проміняв Своїх скорбот на рабське служіння ..."

Подвиг Прометея і сьогодні надихає людей на великі звершення, оскільки божественний вогонь, який вони отримали в дар від титану, - це сила знання і розуму.

4,4(99 оценок)
Ответ:
ask52
ask52
14.04.2021

1  транспорт

2) Я в любое время года

И в любую непогоду

Очень быстро в час любой

Провезу вас под землёй.  (метро))

3) Спозаранку за окошком

Стук, и звон, и кутерьма.

По прямым стальным дорожкам

Ходят красные дома. (трамвай)

4) Силач на четырех ногах,

В резиновых сапогах.

Прямиком из магазина

притащил нам пианино (грузовик)

5) Сам не едет, Не идет.

Не поддержишь – упадет

А педали пустишь в ход – Он помчит тебя вперед.  (велосипед)

6) Там, где строят новый дом, ходит воин со щитом. Где пройдет он станет гладко, будет ровная площадка (бульдозер)

7) Наш автобус ехал-ехал,

И к площадочке подъехал.

А на ней народ скучает,

Молча транспорт ожидает. (остановка)

Объяснение:

4,8(25 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Другие предметы
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ