М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации

Одним из основателей Союза и Союза благоденствия, членом Верховной думы и правителем Северного общества, автором проекта конституции был

👇
Ответ:
nastyasiminyuk
nastyasiminyuk
14.12.2022
Правильные ответы к тесту выделены
Тест  прошел проверку
ставим +1 к ответу)
4,6(75 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Fromsay
Fromsay
14.12.2022

ответ: Amir Temurning tarix oldidagi xizmati benihoyat katta.

Birinchidan, u mamlakatda kuchayib ketgan feodal tarqoqlikka barham berib, el-yurtni o‘z tug‘i ostiga birlashtira oldi, markazlashgan yirik davlatga asos soldi. Bu bilan ziroatchilik, hunarmandchilik, savdo-sotiq va madaniyat rivojiga mustahkam zamin yaratib berdi. Bugun «Temur va temuriylar davlati», «temuriylar madaniyati», «Ulug‘bek va Samarqand astronomiya maktabi», «Navoiy» va «Bobur» kabi qutlug‘ so‘zlarni nafaqat o‘zbeklarning, balki butun dunyo xalqlarining tarixi sahifalarida uchratar ekanmiz, ularning zaminida Amir Temurning ulkan xizmatlari yotishini nazarda tutishimiz lozim.

Ikkinchidan, Amir Temur, taqdir taqozosi bilan bir qator xalqlar va yurtlarga mustamlakalikdan ozod bo‘lishda yordam berdi. Masalan, o‘sha davrning eng qudratli podshohlaridan hisoblangan Boyazid Ildirimni (1389—1402) tor-mor keltirishi natijasida (1402 y.), bir qator Yevropa xalqlari ozodlikka erishdi; Oltin O’rda xoni To‘xtamishni (1376—1395) ikki marta (1391 va 1395 y.) tor-mor keltirib, Rossiyaning mo‘g‘ullar hukmronligidan qutulishini tezlashtirdi.

Uchinchidan, Turkiston zaminini ziroatchilik, hunarmandchilik, ilm-fan va madaniyat rivojlangan ilg‘or mamlakatga aylantirdi. Amir Temurning sa’y-harakati bilan obod etilgan shaharlar, qasabalar, qishloqlarni, Shahrisabz, Samarqand, Buxoro, Yassi (Turkiston) singari shaharlarda qad ko‘targan oliy imoratlarni aytmaysizmi?! Ularning ba’zilari hozir ham shaharlarimizga ko‘rk bo‘lib turibdi. Ta’bir joiz bo‘lsa, shu yerda yana bir gapni aytmoqchiman. Amir Temur o‘z yurti Turkistonnigina emas, balki qo‘shib olingan yurtlarni ham obod qildi.

Объяснение: Вы можете сами так, кратко. Я это с викепедии взяла

4,6(30 оценок)
Ответ:

Що нам дає віра в чудеса? Песимісти кажуть, чтоот такої віри лише одне розчарування. Треба сподіватися і вірити тільки в себе верб реальні сили, оскільки чудес не буває, тому від такої віри одна боль.Но правда це? Коли людина вірить у диво, то, після того як воно трапляється, він відчуває величезне щастя від того, що з ним сталося особливе собитіе.Даже якщо воно незначне, все одно задоволення від дива величезна. А яквідомо, радіючи і отримуючи задоволення, людина зміцнює своє здоров’я, какфізіческое, так і психічне. До того ж, вірячи в чудо, ми і бачимо чудесанамного частіше, а значить, приводів для радості також набагато більше.

Объяснение:

Тому, якщо замислюватися над тим, потрібно або непотрібно вірити в чудеса, то відповідь, швидше за все, буде позитивним. Головне, не заграватися в свій вигаданий світ і не забувати, що навіть у казках феї іволшебнікі приходили тільки до тих, хто і самостійно намагався чогось тодобіться в житті. Завдяки вірі в чудо, людині набагато легше справлятися сосвоімі проблемами, оскільки він знає, що після самого темного часу всегданаступает світанок і станеться щось несподіване, дивовижне, щось, що меняетвсё в кращу сторону. А ті, хто переконують нас у безглуздості чудес, на самому делепросто не хочуть побачити позитивну сторону життя. Так, безумовно, кожному з насочень складно розчаровуватися. Але якщо не вірити в хороше, то це хороше винікогда не зможете відчути настільки сильно, щоб ваше життя сталанасищенной і цікавою. Тому між вірою і невір’ям у чудеса, напевно, все-таки краще вибирати перший, адже саме завдяки цьому, ви завжди будетенаходіть в собі сили рухатися далі і не здаватися в будь-яких умовах.

4,4(78 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Другие предметы
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ