М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Tusya007
Tusya007
25.03.2021 13:55 •  Геометрия

найти ответы на задания только не пишете фигню


найти ответы на задания только не пишете фигню

👇
Открыть все ответы
Ответ:
LuxAeterna
LuxAeterna
25.03.2021

AB = AC = \sqrt{56} см

Объяснение:

Дано:

AC = AB, BC = 10 см, BM = 8 см, CM = MA

Знайти:  AC,AB - ?

Розв'язання: Проведемо медіану до основи BC у точку K, тоді CK = BK =

= BC : 2 = 10 : 2 = 5 см.Нехай медіани AK і BM - перетинаються в

точці O.За теоремою про медіану, медіани точкою перетину діляться у відношенні 2 : 1, рахуючи від вершини кута.Введемо коефіціент пропорційності y, тоді BO = 2y,MO = y, так як медіани AK і BM - перетинаються в точці O.

BM = BO + MO;

8 = 2y + y;

8 = 3y;

y = \frac{8}{3}  ;

BO = 2y = 2 * \frac{8}{3} = \frac{16}{3} ; MO = y = \frac{8}{3} ;

За властивістю рівнобедренного трикутника медіана проведена до основи є бісектрисою і висотою, тоді за теоремою Піфагора:OK = \sqrt{BO^{2} - BK^{2} }=\sqrt{(\frac{16}{3} )^{2} - 5^{2} }=\sqrt{\frac{256}{9} - 25}=\sqrt{\frac{256 - 225}{9} }=\sqrt{\frac{31}{9} }=\frac{\sqrt{31} }{3} ;

Введемо коефіціент пропорційності x, тоді OK = x, AO = 2x за теоремою про медіану, так як медіани AK і BM - перетинаються в точці O.

AK = OK + AO;

AK = x + 2x = 3x = 3*OK  = \frac{3\sqrt{31} }{3} = \sqrt{31} ;

За властивістю рівнобедренного трикутника медіана проведена до основи є бісектрисою і висотою, тоді за теоремою Піфагора:

AB = \sqrt{KA^{2} +KB^{2} }=\sqrt{(\sqrt{31} )^{2} +5^{2} } =\sqrt{31 + 25}=\sqrt{56}

Так як AB = BC за умовою, то AB = AC = \sqrt{56} см.


за 1 задачу Основа рівнобедреного трикутника дорівнює 10 см, а медіана, проведена до бічної сторони,
4,4(10 оценок)
Ответ:
AlexandraB11092003
AlexandraB11092003
25.03.2021

Объяснение:

треугольник является прямоугольным, когда выполняется теорема Пифагора. Заменим a^4 = t; b^4 = m; c^4 = n;

2(t² + m² + n²) = (t + m + n)²

2t² + 2m² + 2n² = t² + m² + n² + 2tm + 2tn + 2mn

t² + m² + n² - 2tm - 2tn - 2mn = 0

(t-m)² + n² - 2tn - 2mn = 0

n² - 2n(t + m) + (t - m)² = 0

D/4 = (t+m)² - (t-m)² = 4mt ⇒ √D/2 = 2√(mt)

n = t + m ± 2√(mt) = (√t ± √m)²

Вернемся к замене:

c^4 = (√(a^4) ± √(b^4))²

c^4 = (a² ± b²)²

c² = | a² ± b² |

Возьмем знак "+", получим теорему Пифагора, что и требовалось доказать.

4,7(24 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Геометрия
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ