М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Т9ygfch
Т9ygfch
12.06.2020 09:37 •  Қазақ тiлi

Тұлғасы өзгеріп септелген есімдікті көрсетіңіз. ( : 1)
Осынау
Оған
Кейбіреу
Ештеңе
6.
6. Бастауыш қызметіндегі есімдікті табыңыз.

Жер бетінің қанша пайызын су алып жатыр?.

Судың бұл қасиетін жапон ғалымы дәлелдеген

Сені жек көремін деген ыдыстың күріші көгере бастады.

Олар жаңбыр жаууын тілеп, егінге кетті

7. Өлеңдегі есімдіктер қай септікте тұр?

Ол келсе орман шулайды,Толқып теңіз шулайды.

Қуса,
өзін қуады,
Ешкім оны қумайды.

Атау, жатыс
Табыс, ілік
Атау, табыс
Көмектес, атау
8.
8. Қарамен жазылған сөзді қай есімдікпен алмастыруға болады? Менделеев кестесіндегі ең қасиетті элемент су болып табылады

Ол

Оған

Оның

Өзінің.

это бжб

👇
Ответ:
lissasalvatore
lissasalvatore
12.06.2020
Добрый день! Давайте решим эту задачу по порядку.

1. Тұлғасы өзгеріп септелген есімдікті көрсетіңіз.
Ответ: Ештеңе (так как остальные варианты относятся к составу слов и не являются существительными).

2. 6. Бастауыш қызметіндегі есімдікті табыңыз.
Ответ: Осынау (так как остальные варианты этих слов не являются именами существительными и не подходят по смыслу).

3. Жер бетінің қанша пайызын су алып жатыр?
Ответ: 70% (так как это показатель основных запасов пресной воды на планете Земля).

4. Судың бұл қасиетін жапон ғалымы дәлелдеген.
Ответ: Гидрология (так как это наука, изучающая водные объекты и водный режим различных регионов).

5. Сені жек көремін деген ыдыстың күріші көгере бастады.
Ответ: Загадка (так как она начинается с просьбы угадать что-то или разгадать тайну).

6. Олар жаңбыр жаууын тілеп, егінге кетті.
Ответ: Рослины (так как обычно во время дождя растения растут и развиваются).

7. Өлеңдегі есімдіктер қай септікте тұр?
Ответ: Өзге септік (так как все предложенные слова находятся во второстепенном падеже).

8. Атау, жатыс.
Ответ: Атау (так как этот слово является существительным, а остальные варианты - глаголы).

9. Көмектес, атау.
Ответ: атау (так как это слово является глаголом, а остальные варианты - существительные).

10. 8. Қарамен жазылған сөзді қай есімдікпен алмастыруға болады? Менделеев кестесіндегі ең қасиетті элемент су болып табылады.
Ответ: Оған (так как это местоимение относится к элементу су и указывает на него).

Надеюсь, эти ответы помогли вам! Если остались еще вопросы, пожалуйста, задавайте.
4,6(90 оценок)
Проверить ответ в нейросети
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Қазақ тiлi
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ