М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Devyshkaleto2017
Devyshkaleto2017
13.05.2023 18:42 •  Қазақ тiлi

Составить 3-4 предложения на тему "отбасындағы асыл "

👇
Ответ:
pavlovaalina453
pavlovaalina453
13.05.2023
 Отбасы - әр адамның шағын Отаны Сондықтан   ата, әже, әке, ана, қарындас, іні, әпке – отбасы болып есептеледі.
Біздің отбамыздың басшысы-әкем,ақылшысы-анам.
Әкем отбасымызда  бүкіл шаруаны ұйымдастырады,бізге қамқорлық көрсетеді.Ал анам ол өте мейрімді жан,бізді қамқорлап,ақылын айтып отырады.
Отбасындағы асыл адамдар қатарына  әкем мен анамды жатқызамын.Оларды мен сыйлаймын және мақтан етемін.
4,4(89 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
ksussshhhaaa
ksussshhhaaa
13.05.2023

Ұнағанын ал

Ғалымдар арасында климаттың өзгеру барысы туралы ортақ пікірлер жоқтығына қарамастан, сарапшылардың жалпы пікірі климаттық өзгерістің салдары жағымсыз болуы мүмкін дегенге келіп саяды. Мысалы, 1980 жылдан 2011 жылға дейін Еуроодақ елдерінің экономикасына тигізген тасқынның жалпы шығынын саралаған сарапшылар келген зиян­ды 90 миллиард еуроға тең деп бағамдады.

Осыған байланысты әлемдік ғылымда зерттеудің басым ба­ғытын қоршаған орта климатына бейімдеуге назар аудару­ болып отыр. Ең бастысы, бұл басқа салаларға қарағанда, та­би­ғи-климаттық жағдайларға және азық-түлік қауіпсіздігін қам­тамасыз етуші ауыл шаруашы­лығына тікелей байланысты.

Климаттық өзгеру

Халықаралық зерттеулер көрсеткіші бойынша, әлемнің кейбір аймақтары, сонымен қоса Орталық Азия, басқаларға қарағанда, климаттық өзгерістерге ұшырауы әбден ықтимал. Оның ішінде, Қазақстанның климатына әсер етіп, онсыз да толыққанды қолдауды қажет етіп отырған ауыл шаруашылығын күнкөріске айналдырған аймақтарға үлкен зиян келтіруі әбден мүмкін. Бұл аймақтардағы өнімнің босқа ысырап болуының 70 пайызы тікелей ауа райымен байланысты Ал, кейбір аймақтарда жағымсыз ауа райы салдарынан алынған өнімнің 50-70%-ға дейіні қолдануға жарамсыз болып қалып отыр.

4,7(91 оценок)
Ответ:
Fin208
Fin208
13.05.2023

1. Қималардың әр түрлері белгісін, мекенін, мезгілін, мақсатын т.б. сипаттарын білдіретін сөз табын көрсетіңіз. 

A) етістік

B) етіс

C) сан есім

D) үстеу

ответ: D) үстеу

2. Үстеу мағанасына қарай неше түрге бөлінеді? 

A) 5

B) 6

C) 7

D) 8

ответ: D) 8

3. Бұл сұрақтар қай үстеудің сұрақтары?Қайда? Қайдан? Қай жерден? 

А) мезгіл

В) мекен

С) сын-қимыл

D) себеп

ответ: В) мекен

4. Мекен үстеуді табыңыз. 

А) ілгері, төмен

В) жазда, түнде

С) сәл, аз

D) ерте, кешке

ответ: А) ілгері, төмен

5. «Қашан?» деген сұраққа жауап беретін сөздердің қатарын табыңыз. 

А) төмен, алға, жоғарғы

В) өте, тым, аса

С) жаздыгүні, бүгін, кешке

D) жылдам, асығыс, мүлдем

ответ: С) жаздыгүні, бүгін, кешке

6.Сын-қимыл (қимыл-сын) үстеуін белгілеңіз. 

А) Жеті, он

В) Ақырын, жылдам

С) Аққу, тасбақа

D) Мен, біз

ответ: В) Ақырын, жылдам

7. Себеп- салдар үстеуін табыңыз. 

А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

В) Маған көмектесу үшін алыстан келіпті.

С) Әзіл айтсаңда әділ айт.

D) Шәкен 20 жыл бойы драма театырында.

ответ: А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

8. «Әдейі, қасақана, жорта» сөздері қай үстеуге жатады? 

А) мөлшер үстеуі

В) мақсат үстеуі

С) сын-қимыл үстеуі

D) мекен үстеуі

ответ: В) мақсат үстеуі

9. Мөлшер үстеулердің қатарын табыңыз. 

А) әбден, тым, ең

В) тысқары, ішкері,әрі

С) кеше, кешке, кешкісін

D) біраз, талай, қыруар, көп

ответ: D) біраз, талай, қыруар, көп

10. Күшейткіш үстеуін табыңыз. 

А) артық қалам

В) көп ел

С) өте жылдам

D) жап-жасыл

ответ: С) өте жылдам

4,5(45 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Қазақ тiлi
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ