М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
irusikkk
irusikkk
02.11.2020 22:16 •  Математика

СУМДМАТИВНОЕ ОЦЕНИВАНИЕ ЗА 4 ЧЕТВЕРТЬ ПО ПРЕДМЕТУ
«МАТЕМАТИКА» 5класс
Ф.И. КАлиев Ансар
4 вариант
Задание 1 «проценты»
1) Запишите с процентов десятичную дробь:
+а) 11,2 ; b) 0,05
[2]
2) Запишите десятичной дробью:
а) 84%; b) 9%
[2]
3) Запишите с пројентов обыкновенную дробь:
а) b)
[2]
4) Найдите 15% от 32000 тнг
[1]​

👇
Открыть все ответы
Ответ:
гора7р
гора7р
02.11.2020

ответ:

пошаговое объяснение:

1) область определения функции. точки разрыва функции.

2) четность или нечетность функции.

y(-x)=x3-3·x-2

функция общего вида

3) периодичность функции.

4) точки пересечения кривой с осями координат.

пересечение с осью 0y

x=0, y=-2

пересечение с осью 0x

y=0

-x3+3·x-2=0

x1=-2, x2=1

5) исследование на экстремум.

y = -x^3+3*x-2

1. находим интервалы возрастания и убывания. первая производная.

f'(x) = -3·x2+3

находим нули функции. для этого приравниваем производную к нулю

-3·x2+3 = 0

откуда:

x1 = -1

x2 = 1

(-∞ ; -1) (-1; 1) (1; +∞)

f'(x) < 0 f'(x) > 0 f'(x) < 0

функция убывает функция возрастает функция убывает

в окрестности точки x = -1 производная функции меняет знак с (-) на (+). следовательно, точка x = -1 - точка минимума. в окрестности точки x = 1 производная функции меняет знак с (+) на (-). следовательно, точка x = 1 - точка максимума.

2. найдем интервалы выпуклости и вогнутости функции. вторая производная.

f''(x) = -6·x

находим корни уравнения. для этого полученную функцию приравняем к нулю.

-6·x = 0

откуда точки перегиба:

x1 = 0

(-∞ ; 0) (0; +∞)

f''(x) > 0 f''(x) < 0

функция вогнута функция выпукла

6) асимптоты кривой.

y = -x3+3·x-2

уравнения наклонных асимптот обычно ищут в виде y = kx + b. по определению асимптоты:

находим коэффициент k:

поскольку коэффициент k равен бесконечности, наклонных асимптот не существует.

4,4(25 оценок)
Ответ:
igor6677
igor6677
02.11.2020

Пошаговое объяснение:

1.( ). Запишіть у вигляді десяткового дробу:

а) 8%=0,08

б)58%=0,58

в) 180%=1,8

г)5,8%=0.058

2 ( ). Запишіть у відсотках:

а)0,65=65%

б)0,6=60%

в)0.06=6%

г)6,5=650%

д)6=600%

3.( ). Знайдіть середнє арифметичне чисел: 36,2; 48,1; 23,7; 54,5.

а) \frac{36,2+48,1+23,7+54,5}{4} =\frac{162,5}{4} =40,625

4.( ). Після перегонки нафти отримують 30% гасу. Скільки гасу отримують з 24 т  нафти ?

ответ. - 7,2

24*30%=24*0.3= 7,2

5.( ). З молока отримують 8% сиру. Скільки використали молока , щоб отримати 48  кг сиру?

ответ. - 600 л

48/8%=48/0,08=600 л

6.( ). Робітник виготовив 420 деталей. За першу годину – 35% усіх деталей, за другу

– 40%, а за третю – решту. Скільки деталей виготовив робітник за третю годину?

ответ. - 105

Отже за першу годину було вироблено

420*35%=420*0.35= 147

За другу годину  було виготовлено

420*40%= 420*0.4=168

Тоді за третю годину буде

420 - 147 - 168 = 105

Можно було й проще

максимум 100%, тоді за третю годину буде вироблено 100%-35%-40%=25%

тоді 420*25%=420*0,25=105 -відповідь та сама тільки легше))

7. ( ). Човен плив 2 год зі швидкістю 13,2 км/год і 3 години – зі швидкістю 12,3  км/год. Знайти середню швидкість човна на всьому шляху

ответ.-12,66км/год

За умови ми маємо що

За дві години човен проплив 13,2*2=26,4км

За наступні три годин  12,3*3= 36,9км

Разом = 26,4+36,9= 63,3км

Тоді час який був затрачений  на дорогу склав 3+2=5 годин

звідси маємо 63,3:5=12,66км/год -середня швидкiсть човна на всьому шляху.

8.( ). Ціна деякого товару 250 грн . Скільки коштуватиме товар , якщо його ціну  спочатку збільшили на 20% , а потім нову ціну зменшили на 20%.

ответ. 1.300 грн 2.240грн

За умовою задачі нам дана первісна ціна яка = 250

1 випадок ціна зросла на 20%

можемо зробити пеший знайти 20% від 250 грн а потім просто добавити  це буде 250*20%=250*0.2=50 грн -це сума на яку подорожав товар тобто 250+50= 300грн -ціна товару після подорожчання на  його на 20%, це можно було знайти ще проще просто помножити на 120%, 250*120%=250*1.2=300 грн

2. Ситуація, ціна понизилась на 20% -від нової ціни.

тобто знаходимо так же 20% від 300грн, це буде 300*20%=300*0.2=60 грн, а тепер просто віднімаємо 300 - 60 =240 грн - ціна після того як ціну зменшили на 20%

4,5(41 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ