М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Makeev20
Makeev20
25.04.2021 02:54 •  Математика

Найти границы функции не пользуясь правилом лопиталя lim sin5x*ctg7x x-> 0

👇
Ответ:
petrokozlo998
petrokozlo998
25.04.2021

под знакоим предела перепишем так

(sin5x*cos7x*5*7*x)/(5*7*x*sin7x)

и применить первый замечательный предел.

=5/7

 

4,8(74 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
lskurs
lskurs
25.04.2021

Для знаходження кута між висотою конуса і його твірною нам знадобиться використати теорему Піфагора.

Площа бічної поверхні конуса обчислюється за формулою: S = πrl, де r - радіус основи конуса, l - твірна конуса.

Ми знаємо, що площа бічної поверхні дорівнює 6√3 см^2.

6√3 = πrl

Також нам відомо, що висота конуса дорівнює √3 см.

Застосуємо теорему Піфагора для знаходження радіусу r:

r^2 + (√3)^2 = l^2

r^2 + 3 = l^2

Підставимо значення l^2 з другого рівняння в перше:

6√3 = πr√(r^2 + 3)

Після спрощення ми отримаємо:

36π^2(r^2 + 3) = 108r^2

36π^2r^2 + 108π^2 = 108r^2

(36π^2 - 108)r^2 = -108π^2

r^2 = (108π^2) / (108 - 36π^2)

r^2 = π^2 / (1 - π^2/3)

r^2 = π^2 / (3 - π^2)

r = √(π^2 / (3 - π^2))

Тепер, знаючи радіус r і висоту h, можемо знайти твірну l за до теореми Піфагора:

l^2 = r^2 + h^2

l^2 = (√(π^2 / (3 - π^2)))^2 + (√3)^2

l^2 = π^2 / (3 - π^2) + 3

l^2 = (π^2 + 3(3 - π^2)) / (3 - π^2)

l^2 = (9 - 2π^2) / (3 - π^2)

Тепер ми можемо знайти тангенс кута α між висотою і твірною конуса:

tan(α) = h / l

tan(α) = √3 / √((9 - 2π^2) / (3 - π^2))

tan(α) = (√3 * √(3 - π^2)) / √(9 - 2π^2)

Отже, кут між висотою конуса і його твірною дорівнює:

α = arctan((√3 * √(3 - π^2)) / √(9 - 2π^2)

4,6(98 оценок)
Ответ:
igordyatenko
igordyatenko
25.04.2021
Ймовірність того, що вийняті обидва червоні кулі:
Використовуємо формулу повної ймовірності:
P(обидва червоні) = P(перша урна) * P(обидва червоні | перша урна)
+ P(друга урна) * P(обидва червоні | друга урна)
P(перша урна) = кількість куль у першій урні / загальна кількість куль = (34+36+30) / (34+36+30) = 1
P(обидва червоні | перша урна) = кількість червоних куль у першій урні / загальна кількість куль у першій урні = 30 / (34+36+30) = 30 / 100 = 0.3

P(друга урна) = кількість куль у другій урні / загальна кількість куль = (21+23) / (21+23) = 1
P(обидва червоні | друга урна) = кількість червоних куль у другій урні / загальна кількість куль у другій урні = 23 / (21+23) = 23 / 44 ≈ 0.5238

Тепер можемо обчислити:
P(обидва червоні) = 1 * 0.3 + 1 * 0.5238 = 0.3 + 0.5238 ≈ 0.8238

Аналогічно для обидва білі:
P(обидва білі) = P(перша урна) * P(обидва білі | перша урна)
+ P(друга урна) * P(обидва білі | друга урна)

P(обидва білі | перша урна) = кількість білих куль у першій урні / загальна кількість куль у першій урні = 34 / (34+36+30) = 34 / 100 = 0.34
P(обидва білі | друга урна) = кількість білих куль у другій урні / загальна кількість куль у другій урні = 21 / (21+23) = 21 / 44 ≈ 0.4773

P(обидва білі) = 1 * 0.34 + 1 * 0.4773 = 0.34 + 0.4773 ≈ 0.817х
4,7(21 оценок)
Это интересно:
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ