Пошаговое объяснение:
похідні по х і у першої функції це похідна добутку, щоб знайти таку похідну треба знайти суму: друга функція помножити на похідну першої функції плюс перша функція помножити на похідну другої функції
спочатку знайдемо похідну z по х значить у тут в ролі сталої, тобто шукаємо як похідну хⁿ і дописуємо другу функцію з логарифмом, потім шукаємо похідну від логарифма і дописуємо х^√у,
якщо z' по у, то тут х в ролі сталої, шукаємо похідну (а^х)'=а^хlnа і оскільки тут √у то ще треба записати похідну від кореня і дописати ln(y+x) і другий додаток такий же як в похідні по х
похідна по х і у другої функції це звичайна похідна в першому випадку це (1/х)'=-1/х² але замість одиниці записуємо cosy², в другому випадку треба знайти похідну (cosy²)'=-siny²×(у²)'=-2уsiny² і дописати 1/х як сталу
2, 300дм²=3м²
80=8000
5дм^2=500cм^2
1485= 14дм^2 и 85см^2
3815=38см² и 15 мм²
3, 2,50*2=5м-на обивку дивана
10-5-2,50=2м 5 см осталось
4, 36 м 48 см=3648
7т 016 кг<7106кг