Щоб розв'язати цю систему рівнянь, ми можемо використати метод елімінації змінних або метод підстановки. Давайте спробуємо використати метод елімінації змінних.
Ми маємо наступну систему рівнянь:
x - y = -1
-x + 2y = 2
Множимо перше рівняння на 2, щоб зрівняти коефіцієнти при змінній y:
2(x - y) = 2(-1)
2x - 2y = -2
Тепер додамо це рівняння до другого рівняння, щоб елімінувати змінну x:
(-x + 2y) + (2x - 2y) = 2 + (-2)
x = 0
Підставимо значення x у перше рівняння:
0 - y = -1
-y = -1
y = 1
Таким чином, отримали значення x = 0 і y = 1. Розв'язок системи рівнянь: (0, 1)
D = 81-768=- 687
действительных корней нет
1) 4y^2 - 25y + 100=0
D = 625-1600, D<0 действительных корней нет
3) из условия знаменателя: х не равен -3 и 1/2. Далее по условию равенства нулю дроби:
(x+3)(x-2)=0
x+3=0 или x-2=0
x=-3 x=2
ответ: 2 (так как -3 не подходит по условию знаменателя)
4) Приведем к общему знаменателю:
(16(x^2-9)+x^2(x-6)-x^2(x+3))/(x^2(x^2-9)) = 0
x не равен 0, 3 и - 3
16(x^2-9)+x^2(x-6)-x^2(x+3)=0
16x^2-144+x^3-6x^2-x^3-3x^2=0
7x^2=144
x1=12/√7
x2=- 12/√7