а)
x^2 - 10x + 25 =(x-5)^2
35-7x=7(5-x)=-7(x-5)
(x^2 - 10x + 25)/(35-7x)=(x-5)/(-7)
б)
4x^2-12x+9=(2x-3)^2
(3-2x)^2=(-1)(-1)(2x-3)^2=(2x-3)^2
(4x^2-12x+9)/(2x-3)^2=1
Приклад:
Розв'язати систему рівнянь: {x−2y=3,5x+y=4.
1) З першого рівняння системи виражаємо змінну x через змінну y.
Отримуємо: x−2y=3,x=3+2y;
2) Підставимо отриманий вираз замість змінної x у друге рівняння системи:
5⋅x+y=4,5⋅(3+2y)+y=4;
3) Розв'яжемо утворене рівняння з однією змінною, знайдемо y:
5⋅(3+2y)+y=4,15+10y+y=4,10y+y=4−15,11y=−11,|:11y=−1¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯.
4) Знайдемо відповідне значення змінної x, підставивши значення змінної y, у вираз знайдений на першому кроці:
x=3+2⋅y,x=3+2⋅(−1),x=3−2,x=1¯¯¯¯¯¯¯¯.
5) Відповідь: (1;−1) .
Объяснение:
это решить линейные уравнения без черчежей
а) (х-5)^2 х-5
= -
7(5-х) 7