М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Kseniapinzari12
Kseniapinzari12
15.02.2022 10:17 •  Алгебра

Не розв'язуючи рівняння знайдіть суму і добуток кореня x²+3x-4=0. i 2x²-12x+5=0​

👇
Открыть все ответы
Ответ:
Женьочки
Женьочки
15.02.2022

Відповідь:

0.438 + (-3.638) ≈ -3.2

Пояснення:

Щоб знайти суму коренів рівняння 5x² + 16x - 10 = 0, спочатку визначимо ці корені за до формули дискримінанту.

Коефіцієнти рівняння: a = 5, b = 16, c = -10.

Дискримінант (D) обчислюється за формулою D = b² - 4ac.

Заміняємо відповідні значення:

D = (16)² - 4 * 5 * (-10)

= 256 + 200

= 456.

Тепер, якщо дискримінант D більше за нуль (D > 0), рівняння має два різних корені, які можна обчислити за формулою:

x₁ = (-b + √D) / (2a)

x₂ = (-b - √D) / (2a)

Підставляємо значення a, b, c та D у формули:

x₁ = (-16 + √456) / (2 * 5)

x₂ = (-16 - √456) / (2 * 5)

Обчислюємо корені:

x₁ ≈ 0.438

x₂ ≈ -3.638

Отже, сума коренів рівняння 5x² + 16x - 10 = 0 складається з двох значень:

0.438 + (-3.638) ≈ -3.2

4,4(41 оценок)
Ответ:
Negogda
Negogda
15.02.2022

a) Для квадратного тричлена x² - 5x + 6, ми шукаємо його корені, тобто значення x, при яких вираз буде рівний нулю.

Щоб знайти корені, ми можемо розкласти вираз на множники або скористатися формулою коренів квадратного рівняння.

Розкладемо тричлен на множники:

x² - 5x + 6 = (x - 2)(x - 3)

Тепер ми можемо прирівняти кожний множник до нуля і знайти значення x:

x - 2 = 0 --> x = 2

x - 3 = 0 --> x = 3

Таким чином, коренями квадратного тричлена x² - 5x + 6 є x = 2 та x = 3.

б) Для квадратного тричлена 2x² - 7x - 9, ми шукаємо його корені.

Можемо застосувати формулу коренів квадратного рівняння:

x = (-b ± √(b² - 4ac)) / (2a)

Для нашого тричлена, a = 2, b = -7, c = -9.

Підставимо ці значення в формулу:

x = (-(-7) ± √((-7)² - 4 * 2 * (-9))) / (2 * 2)

x = (7 ± √(49 + 72)) / 4

x = (7 ± √121) / 4

x = (7 ± 11) / 4

Отримали два корені:

x₁ = (7 + 11) / 4 = 18 / 4 = 4.5

x₂ = (7 - 11) / 4 = -4 / 4 = -1

Таким чином, коренями квадратного тричлена 2x² - 7x - 9 є x₁ = 4.5 та x₂ = -1.

Объяснение:

4,4(86 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ