x - √x - 8 = 0
-√x = 8 - x
√x = x - 8
• Возведём обе части в квадрат, чтобы избавиться от квадратного корня:
(√x)² = (x - 8)²
x = (x - 8)²
x = x² - 16x + 64
-x² + 16x + x - 64 = 0
-x² + 17x - 64 = 0 / • (-1)
x² - 17x + 64 = 0
D = (-17)² - 4 • 1 • 64 = 289 - 256 = 33
x₁ = (17 + √33)/2 ≈ 11,37
x₂ = (17 - √33)/2 ≈ 5,62
• Заметим, что:
√x = x - 8
А так как: √x ≥ 0, то:
x - 8 ≥ 0
x ≥ 8
⇒ x₂ = (17 - √33)/2 - не удовлетворяет смыслу задачи (x ≥ 8)
ответ: x = (17 + √33)/2
в низу
Объяснение:
1. Перетворіть вираз з(ь – 6, 5) у такий, що тотожно дорівнює йому. 2. Запишіть вираз т – (6-n+b) без дужок. 3. Спростіть вираз 15-(a-4). 4. Розкрийте дужки й зведіть подібні доданки у виразі 4b – (76 + 2). 5. Виконайте тотожне перетворення виразу 2,5 (2k + 4а – 2). 6. Спростіть вираз 2(a+1) +а та знайдіть його значення, якщо a=1. 7. Доведіть тотожність (2x +1)-(1-2x) = 4х. 8. Зведіть подібні доданки у виразі -4+32+62. 9. Спростіть вираз -(-5)-(-y). 10. Доведіть, що вираз 7(a-b)+7(b – а) тотожно дорівнює 0. 11. Доведіть тотожність -(2-(-x)+2+x = 0. 12. Доведіть, що сума виразів 13c + 3 і 2c +3 ділиться на
Смотри