ответ: При діленні сумми цих двох чисел на 11 отримаєм завжди число рівне суммі двох цифер з яких складаються данні числа.
Объяснение: Позначемо двоцифрове число (ab). Де а і b - довільні натуральні числа. Зворотнє двоцифрове число буде мати вигляд: (ba).
Розпишем двоцифрове число (ab) : ab=10×a +b;
Розпишем зворотнє двоцифрове число (ba) : ba=10×b+a;
Тепер запишем сумму цих чисел: ab + ba=(10×a+b) + (10×b+a)=
=10a+b+10b+a=11a+11b=11×(a+b).
Отримана сумма (11×(а+b))/11=(a+b), при діленні на 11 завжди буде рівна суммі цих цифр (a+b) з яких складаються ці числа, при любих
довільних а і b.
Наприклад: 13+31=44;
44/11=4;
Тут а=1, b=3, (a+b)=1+3=4.
1.
a)![4x^{2} - 4x + 1 = 0](/tpl/images/4554/2420/b58f2.png)
б)
в)![3x^2+5x-2=0](/tpl/images/4554/2420/1f447.png)
2.
a)![\frac{x^2-11x+24}{x^2-64} = \frac{x^2-11x+24}{(x-8)(x+8)}](/tpl/images/4554/2420/2b146.png)
б)![\frac{p^2-11p+10}{20+8p-p^2} = \frac{p^2-11p+10}{-p^2+8p+20}](/tpl/images/4554/2420/4304f.png)
3.