М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
ксю878
ксю878
20.04.2022 11:31 •  Алгебра

Решите уравнение (x²-11x+38) (2sinx-√3) =0

👇
Ответ:
wolfbz
wolfbz
20.04.2022

\frac{x {}^{2} - 11x + 38 = 0 }{2 \sin(x) - 3 \sqrt{3} = 0 } l

x = \frac{\pi}{3} + 2\pi.k K принадлежит Ž

x = \frac{2\pi}{3} + 2k\pi.k K принадлежит Ž

Уравнение имеет два решения.

(снизу запиши в одно, объедени все скобкой. х= и дробь, и под ней ещё то что снизу)

x = \frac{\pi}{3} + 2k\pi

\frac{2\pi}{3} + 2k\pi K принадлежит Ž

либо

х=

{60°+k*360°

{120°+k*360° , K принадлежит Ž

(смотря как ваш преподаватель попросил сделать, такой ответ и запиши).

4,6(93 оценок)
Ответ:
Edinorog1Panda
Edinorog1Panda
20.04.2022

Решение задания прилагаю


Решите уравнение (x²-11x+38) (2sinx-√3) =0
4,5(28 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
АУЕ282
АУЕ282
20.04.2022

Відповідь:

Пояснення:

Щоб дослідити функцію на парність, необхідно перевірити, чи є вона симетричною відносно осі y (ось ординат). Функція f(x) = 3x⁵ - 2x⁷ має парність, якщо виконується умова f(x) = f(-x) для будь-якого значення x.

Давайте перевіримо цю умову, підставивши -x замість x у функцію і порівняємо результат з вихідним виразом:

f(-x) = 3(-x)⁵ - 2(-x)⁷

= -3x⁵ + 2x⁷

Ми бачимо, що f(-x) = -3x⁵ + 2x⁷ не дорівнює вихідному виразу f(x) = 3x⁵ - 2x⁷. Отже, функція f(x) = 3x⁵ - 2x⁷ не є парною (симетричною відносно осі y).

Ви маєте рацію. Я пропустив важливу частину. Якщо функція не є парною, тоді її можна віднести до одного з двох інших видів - непарної або загального виду.

Щоб перевірити, чи є функція непарною, необхідно перевірити, чи виконується умова f(x) = -f(-x) для будь-якого значення x.

Давайте застосуємо цю умову до функції f(x) = 3x⁵ - 2x⁷:

-f(-x) = -[3(-x)⁵ - 2(-x)⁷]

= -[-3x⁵ + 2x⁷]

= 3x⁵ - 2x⁷

Ми бачимо, що f(x) = 3x⁵ - 2x⁷ дорівнює -f(-x) = 3x⁵ - 2x⁷. Отже, функція f(x) = 3x⁵ - 2x⁷ є непарною.

Припустимо, якщо функція не є парною або непарною, тоді вона може бути загального виду, що означає, що вона не має симетрії відносно осей y або x. Проте в даному випадку функція f(x) = 3x⁵ - 2x⁷ є непарною.

Дякую, що виправили мою помилку, і ви можете вважати завдання виконаним.

4,4(14 оценок)
Ответ:
Negogda
Negogda
20.04.2022

a) Для квадратного тричлена x² - 5x + 6, ми шукаємо його корені, тобто значення x, при яких вираз буде рівний нулю.

Щоб знайти корені, ми можемо розкласти вираз на множники або скористатися формулою коренів квадратного рівняння.

Розкладемо тричлен на множники:

x² - 5x + 6 = (x - 2)(x - 3)

Тепер ми можемо прирівняти кожний множник до нуля і знайти значення x:

x - 2 = 0 --> x = 2

x - 3 = 0 --> x = 3

Таким чином, коренями квадратного тричлена x² - 5x + 6 є x = 2 та x = 3.

б) Для квадратного тричлена 2x² - 7x - 9, ми шукаємо його корені.

Можемо застосувати формулу коренів квадратного рівняння:

x = (-b ± √(b² - 4ac)) / (2a)

Для нашого тричлена, a = 2, b = -7, c = -9.

Підставимо ці значення в формулу:

x = (-(-7) ± √((-7)² - 4 * 2 * (-9))) / (2 * 2)

x = (7 ± √(49 + 72)) / 4

x = (7 ± √121) / 4

x = (7 ± 11) / 4

Отримали два корені:

x₁ = (7 + 11) / 4 = 18 / 4 = 4.5

x₂ = (7 - 11) / 4 = -4 / 4 = -1

Таким чином, коренями квадратного тричлена 2x² - 7x - 9 є x₁ = 4.5 та x₂ = -1.

Объяснение:

4,4(86 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ