піднесемо до квадрату обидві частини рівняння:
x^2+9-2корінь(x^2+9)(x^2-7)-x^2+7=4
-2корінь(x^2+9)(x^2-7)=-12 поділимо ліву і праву частину рівняння на -2
корінь(x^2+9)(x^2-7)=6
піднесемо ліву і праву частини рівняння до квадрату
(x^2+9)(x^2-7)=36
введемо заміну: х^2=а
(а+9)(а-7)=36
а^2-7a+9a-63=36
a^2+25-99=0
скористаємося формулою D/4=(-b/2)^2-ac
D/4=1+99? коріньD/4=10
x1,2=(-b/2+- коріньD/4)/a, тоді:
a1,2=-1+-10
повернемось до заміни:
х^2=9 x^2=-11
x=+-3 рівняння розв'язків не має
x^2-6x-7+ 2/(x^2-6x+10)=0
(x^2-6x+10)>0, т.к. D<0, а>0
Пусть x^2-6х = t, тогда
t-7 + 2/ t+10 =0
(t-7)(t+10)+2=0
t^2 + 3t - 68 =0
D= 9 + 272 = 281
Отсюда или t= (-3-(корень)281 )/2, или t= (-3+(корень)281 )/2
тогда х^2 - 6х = (-3-(корень)281 )/2, либо х^2 - 6х =(-3+(корень)281 )/2
отсюда 2х^2 - 12х +3 +(корень)281 =0 либо 2х^2 - 12х +3 -(корень)281=0
Решаем отдельно 1 случай:
2х^2 - 12х +3 +(корень)281 =0
D=120 - 8*(корень)281
отсюда х=12-(корень)(120-8*(корень)281))/2 либо х=12+(корень)(120-8*(корень)281))/2
Решаем отдельно 2 случай:
2х^2 - 12х +3 -(корень)281=0
D=120 + 8*(корень)281отсюда х=12-(корень)(120+8*(корень)281))/2 либо х=12+(корень)(120+8*(корень)281))/2
Ну, вроде бы все. Ужасный ответ получился, но делала как всегда. Надеюсь