М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
ianna9227p00tfn
ianna9227p00tfn
29.03.2022 21:38 •  Алгебра

Тіло рухається по закону S(t)= t^2-3. В який момент часу тіло зупиниться?

👇
Ответ:
daniil539
daniil539
29.03.2022
Щоб знайти момент часу, коли тіло зупиниться, ми повинні знайти значення часу, коли шлях (S(t)) дорівнює нулю. У даному випадку, нам потрібно знайти значення t, для якого виконується рівняння:

S(t) = t^2 - 3 = 0

Тобто, ми шукаємо значення t, яке задовольняє рівнянню t^2 - 3 = 0.

Давайте розв'яжемо це рівняння:

t^2 - 3 = 0

Додамо 3 до обох боків рівняння:

t^2 = 3

Тепер виконаємо квадратний корінь обох боків рівняння:

t = ±√3

Отже, тіло зупиниться в моменти часу t = √3 і t = -√3.

Оскільки час не може бути від'ємним, момент зупинки тіла відбудеться лише при t = √3.

Таким чином, тіло зупиниться в момент часу t = √3.
4,4(70 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
anablack1
anablack1
29.03.2022
1) √(3х+1) + 3х + 1 = 2
    √(3х+1) = 2 - 1 - 3x
    √(3х+1) = 1 - 3x
    3х+1 = 1 - 6x + 9x²
    9x² - 9x = 0
    9x*(x - 1) = 0
    9x = 0  |   x-1=0
    x = 0    |   x = 1

Проверка: если x = 0, то  √(3*0+1) + 3*0 + 1 = 2
                                           √1 + 1 = 2
                                            2 = 2 Подходит
                  Если x=1, то  √(3*1+1) + 3*1 + 1 = 2
                                         √4 + 3 + 1 = 2
                                          6 ≠2 Не подходит

ответ: 0.

2) √(х)+x+5=11
√x = 11 - 5 -x
√x = 6-x
x = 36 - 12x + x²
x² - 13x + 36 = 0
по т. Виета: x₁ + x₂ = 13
                     x₁*x₂ = 36
                    x₁ = 4 ; x₂ = 9
Проверка, если х=4, то √4+4+5=11
                                         11 = 11 Подходит
                  если х=9, то √9+9+5=11
                                        17≠11 Не подходит
ответ: 4.

3) √(х-1) + х-1= 6
√х-1 = 6 + 1 -x
√х-1 = 7 - x
x - 1 = 49 - 14x + x²
x² - 15x + 50 = 0
x₁ + x₂ = 15
x₁ * x₂ = 50
x₁ =5, x₂ = 10

Проверка, если x=5, то √(5-1) + 5-1= 6
                                        √4 + 4= 6
                                         6 = 6 Подходит
                  если х=10, то √(10-1) + 10-1= 6
                                         √9 + 9 = 6
                                         12 ≠ 6 Не подходит.
ответ : 5.
4,4(27 оценок)
Ответ:
seimar2
seimar2
29.03.2022
1. 3x + 1 = (√3x + 1)² => √3x + 1 можно принять за t, а 3x + 1 — за t². Тогда t² + t = 2 t² + t - 2 = 0 Решаем через дискриминант: D = b² - 4ac D = 1 - 4*1*(-2) = 1 + 8 = 9 = 3² x1 = (-b - √D)/(2a) = (-1 - 3)/2 = -2 x2 = (-b + √D)/(2a) = (-1 + 3)/2 = 1 Мы должны проверить оба ответа, так как икс находится под корнем: √3x + 1 = √3*1 + 1 = √4 (Корень извлекается => 1 в ответ записываем.) √3x + 1 = √3*(-2) + 1 = √-5 (Корень не извлекается из отрицательного числа => в ответ -2 не записываем.) ответ: 1. То же проделать со вторым и третьим примерами.
4,7(25 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ