М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
danilhgg52
danilhgg52
15.12.2020 05:26 •  Алгебра

Установить, какие кривые определяются нижеследующим уравнением: 9x^2-25y^2-18x-150y-441=0

👇
Ответ:
ирммри
ирммри
15.12.2020
9x²-25y²-18x-150y-441=0
Выделим полные квадраты
(9х²-18х+9)-9 -(25у²+150у+225)+225-441=0
9(х²-2х+1)-25(у²+6у+9)=225
9(х-1)²-25(у+3)²=225
9(х-1)²/225-25(у+3)²/225=1
(х-1)²/25-(у+3)²/25=1
Это гипербола с центром в точке (1;-3)
4,8(28 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
gree04
gree04
15.12.2020

Відповідь:

Для спрощення цього виразу скористаємося тригонометричними тотожностями:

sin²x = 1 - cos²x

sin2x = 2sinx*cosx

tgx = sinx/cosx

Після застосування цих тотожностей отримаємо:

(1 - 2(1 - cos²x) / (1 + 2sinx*cosx)) - (1 - (sinx/cosx) / (1 + (sinx/cosx)))

Спрощуємо це подальше:

(1 - 2 + 2cos²x) / (1 + 2sinx*cosx) - (1 - sinx/cosx) / (1 + sinx/cosx)

(-1 + 2cos²x) / (1 + 2sinx*cosx) - (cosx - sinx) / (cosx + sinx)

Тепер застосуємо різницю квадратів для спрощення чисельника дробу:

(2cos²x - 1) / (1 + 2sinx*cosx) - (cosx - sinx) / (cosx + sinx)

Далі скористаємося спрощенням дробу зі синусами і косинусами:

((2cosx + 1)(cosx - 1)) / (1 + 2sinx*cosx) - (cosx - sinx) / (cosx + sinx)

Тепер можемо об'єднати дроби з однаковими знаменниками:

((2cosx + 1)(cosx - 1) - (cosx - sinx)(1 + 2sinxcosx)) / (cosx + sinx)(1 + 2sinxcosx)

Отримали спрощений вираз чисельника, залишилось просто зберегти знаменник:

(2cos³x - 2cosx - cosx + sinx + 2sin²xcosx - sin²x + sin²xcosx) / (cosx + sinx)(1 + 2sinx*cosx)

На цьому етапі можливо провести додаткову спрощення, але це залежить від конкретних вимог до виразу.

Пояснення:

4,4(76 оценок)
Ответ:
arinalomova13
arinalomova13
15.12.2020

Щоб розв'язати це рівняння методом заміни змінної, введемо нову змінну: u = (x - 3)^2. За до цієї заміни, рівняння стає:

u^2 - 5u + 4 = 0.

Тепер ми можемо розв'язати це квадратне рівняння. Застосуємо квадратне рівняння до знайденого виразу:

(u - 4)(u - 1) = 0.

Тепер ми отримали два рівняння:

u - 4 = 0 або u - 1 = 0.

Розв'язавши ці рівняння, отримаємо:

u = 4 або u = 1.

Повертаємось до виразу для u:

(x - 3)^2 = 4 або (x - 3)^2 = 1.

Тепер розв'язуємо ці рівняння для x:

(x - 3)^2 = 4:

x - 3 = ±√4

x - 3 = ±2

x = 3 ± 2

x = 5 або x = 1.

(x - 3)^2 = 1:

x - 3 = ±√1

x - 3 = ±1

x = 3 ± 1

x = 4 або x = 2.

Отже, рішенням початкового рівняння є: x = 5, x = 1, x = 4 або x = 2.

4,6(82 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ