ответ:Для даної системи рівнянь ми можемо помножити перше рівняння на 3, а друге - на 1, щоб отримати:
6x + 3y = 33
3x - y = 9
Тепер додаємо два рівняння:
9x + 2y = 42
Отримали рівняння з однією змінною. Розв'язуємо його за x:
x = (42 - 2y) / 9
Підставляємо отримане значення x у будь-яке з початкових рівнянь:
2x + y = 11
Отримали рівняння з однією змінною y. Розв'язуємо його:
y = 11 - 2x
Підставляємо значення x з попереднього кроку:
y = 11 - 2(42 - 2y) / 9
y = 11 - (84 - 4y) / 9
y = (99 - 4y) / 9
Розв'язуємо це рівняння за y:
9y = 99 - 4y
13y = 99
y = 99/13
Підставляємо отримане значення y у будь-яке з початкових рівнянь:
3x - y = 9
Отримали рівняння з однією змінною x. Розв'язуємо його:
3x - 99/13 = 9
3x = 99/13 + 9
3x = 210/13
x = 70/13
Отже, розв'язок системи рівнянь: x=70/13, y=99/13.
Объяснение:
(-2) 0(5)
x∈(-2 ; 5) . Целые числа Z = { -1 ; 0; 1; 2; 3; 4} .
б)
0 [4] (8)
x∈[4 ; 8) . Z = { 4 ; 5; 6; 7 } .
в)
[-1] 0 (4)
x∈[-1 ; 4) . Z = { - 1 ; 0 ; 1; 2; 3 } .
г)
0 (4,5) (6)
x∈(4,5 ; 6) . Z = { 5 } _единственное целое число.