№2
Треугольник КВН-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольн. треугольника : 90°-32°=58°-угол КМН.
РАССМОТРИМ треугольник КМТ-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника : 90°-58°=32°-КНТ.
№3 Рассмотрим треугольник АСВ-прямоугольный:
Угол В=26°,найдем угол А
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника :
90°-26°=64°-угол А
АК-биссектриса, высота, медиана и делит угол А пополам.
64°:2=32°-угол САК и угол КАВ.
РАССМОТРИМ треугольник САК-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника :
90°-32°=58°-УГОЛ АКС.
№9 не знаю)
ответ:№2
Треугольник КВН-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольн. треугольника : 90°-32°=58°-угол КМН.
РАССМОТРИМ треугольник КМТ-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника : 90°-58°=32°-КНТ.
№3 Рассмотрим треугольник АСВ-прямоугольный:
Угол В=26°,найдем угол А
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника :
90°-26°=64°-угол А
АК-биссектриса, высота, медиана и делит угол А пополам.
64°:2=32°-угол САК и угол КАВ.
РАССМОТРИМ треугольник САК-прямоугольный:
По теореме о сумме острых углов прямоугольного треугольника :
90°-32°=58°-УГОЛ АКС.
Подробнее - на -
Объяснение:
Один з кутів прямокутного трикутника, що лежить в освнові даної прямої призми 45 градусів, значить і другий кут дорівнює 45 градусів (90-45=45 або 180-90-45=45).
Два кути трикутника рівні, значить він рівнобедрений і катети трикутника між собою рівні.
a=b=6 см
ГІпотенуза по теоремі Піфагора дорівнює с=корінь(a^2+b^2)=корінь(6^2+6^2)=6*корінь(2)
Площа прямокутного трикутника дорівнює половині добутку катетів
S(ABC)=ab/2=6*6/2=18 кв.см
Обєм прямої призми дорівнює добітку площі основи на висоту
V=S(ABC)*h
тому
висота призми h=V/S(ABC)
h=108/18=6 см
Бічна поверхня призми - прямокутники, де довжина прямокутника - це одна із сторін прямокутного трикутника, ширина прямокутника - висота призми
Площа прямокутника добуток його довжини на ширину.
Площа бічної поверхні дорівнює сумі площ бічних граней
Sб=ah+bh+ch=(a+b+c)h
Sб=(6+6+6корінь(2))*6=6*6*(1+1+корінь(2))=36*(2+корінь(2))=72+36корінь(2) см