Денсаулық осы өмірдің бар байлығы.Денсаулықты ешбір адам ешқандай затқа сатып ала алмайды.Сондықтан да осы байлықтан айырылып қалмау үшін біз денсаулығымызды барынша жақсы күтуіміз керек.Қазіргі заманда денсаулыққа зор зиянын тигізетін заттар өндіріліп жатыр.Алайда оның зиянын адамдар көзбен көріп тұрған жағдайда да өздерінің рахатын ғана ойлайды.Ал денсаулық жайында.Сондықтан да денсаулығымыз аман болсын десеңдер көбінше үй тағамдарын жеген дұрыс.Себебі біріншіден ол тамақта тек көкөністер мен пайдалы витаминдер бар .Ал олар біздің денсаулығымызды сақтауға көмектеседі.
1. Ты хочешь пойти с нами на экскурсию?
ответ: Да, я хочу пойти с вами на экскурсию.
2. По какой дороге мы пойдем?
ответ: В обход по тропинке.
3. Вы нам покажете безопасную дорогу?
ответ: Да, я вам покажу безопасную дорогу.
4. Тебе нужна туристическая схема маршрута?
ответ: Да мне нужна схема маршрута.
5. Здесь есть турбаза?
ответ: Здесь есть турбазы.
6. А где она находится?
ответ: Недалеко отсюда.
7. Как добраться до неё?
ответ: До неё можно добраться пешком.
8. Где здесь можно переночевать?
ответ: На турбазе.