М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Ксения26941479
Ксения26941479
02.03.2021 05:28 •  Математика

Решите уравнения: 52+х=78,035; х-42,16=69,2; 22,99-х=17,3

👇
Ответ:
habman
habman
02.03.2021

1)уравнение x=25.035

2)уравнение x=111.36

3)уравнение x=5,69

4,6(92 оценок)
Ответ:
skey16
skey16
02.03.2021

№1

1 уравнение   52+26,035=78,035

2  уравнение  111,36-42,16=69,2 

3  уравнение  22,99-5,69=17,3 

4,8(7 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
olegkuchmak
olegkuchmak
02.03.2021

§42. Розкриття дужок

Згадаємо, як до числа а додати суму чисел b і c. Можна спочатку до а додати b, а потім до отриманого результату додати c:

А + (b + c) = а + b + c.

Ми записали вираз а + (b + c) без дужок. Таке перетворення виразу називають розкриттям дужок.

Приклад 1. Розкрити дужки у виразі а + (b – c).

Розв’язання. а + (b – c) = а + (b + (-c)) = а + b + (-c) = а + b – c.

Приклад 2. Розкрити дужки у виразі а + (-b – c).

Розв’язання. а + (-b – c) = а + ((-b) + (-c)) = а + (-b) + (-c) = а – b – c.

Вираз а + b – c можна отримати

з виразу а + (b – c), а вираз а – b – c з виразу а + (-b – c), якщо не писати дужки та знак “+” та записати всі доданки, які були в дужках, зі своїми знаками. Маємо правило розкриття дужок, перед якими стоїть знак “+”:

– щоб розкрити дужки, перед якими стоїть знак “+”, треба не писати дужки і знак “+”, що стоїть перед ними, та записати всі доданки зі своїми знаками.

Приклад 3. Розкрити дужки і знайти значення виразу 5,2 + (-7,2 + 3).

Розв’язання. 5,2 + (-7,2 + 3) = 5,2 – 7,2 + 3 = 1.

Згадаємо і запишемо правило віднімання від числа а суми чисел b і с: а – (b + с) = а – b – с.

Ми записали вираз а

– (b + с) без дужок. Розглянемо ще приклад розкриття дужок, перед якими стоїть знак “-“.

Приклад 4. Розкрити дужки у виразі а – (b – с).

Розв’язання. а – (b – с) = а – (b + (-с)) = а – b – (-с) = а – b + с.

Вираз а – b – с можна отримати з виразу а – (b + с), а вираз а – b + с – з виразу а – (b – с), якщо не писати дужки і знак “-” та записати всі доданки, які були в дужках, з протилежними знаками. Маємо правило розкриття дужок, перед якими стоїть знак “-“:

– щоб розкрити дужки, перед якими стоїть знак “-“, треба не писати дужки і знак “-“, що стоїть перед ними, та записати всі доданки з протилежними знаками.

Приклад 5. Розкрити дужки і знайти значення виразу -4,9 – (5,2 – 8,1).

Розв’язання. -4,9 – (5,2 – 8,1) = -4,9 – 5,2 + 8,1 = -10,1 + 8,1 = -2.

Приклад 6. Спростити вираз:

1) 7 – (а – 8); 2) (x – 5) – (x + 8).

Розв’язання. 1) 7 – (а – 8) = 7 – а + 8 = (7 + 8) – а = 15 – а.

2) Як відомо, при запису додатних чисел знак “+”, як правило, не пишуть. Так само знак “+” не пишуть на початку прикладу перед дужками. Отже, замість + (x – 5) пишуть (x – 5). Маємо:

(x – 5) – (x + 8) = x – 5 – x – 8 = х + (-х) + (-5 – 8) = = 0 + (-13) = -13.

Сформулюй правило розкриття дужок, перед якими стоїть знак “+”. Сформулюй правило розкриття дужок, перед якими стоїть знак “-“.

Пошаговое объяснение:

4,6(71 оценок)
Ответ:
шота1
шота1
02.03.2021

S = a · b - формула площади прямоугольника

Пусть а₁ = х - ширина, тогда b₁ = 3х - длина

S = х · 3х = 3х² - первоначальная площадь

а₂ = (х - 2) - ширина, b₂ = 3х - длина

S = (х - 2) · 3х = 3х² - 6х - площадь после уменьшения ширины

Уравнение:

3х² - (3х² - 6х) = 42

3х² - 3х² + 6х = 42

6х = 42

х = 42 : 6

х = 7 (м) - ширина а

3х = 3 · 7 = 21 (м) - длина b

Вiдповiдь: 21 м - початкова довжина прямокутника.

Проверка:

7 · 21 = 147 м² - первоначальная площадь

(7 - 2) · 21 = 5 · 21 = 105 м² - площадь после уменьшения ширины

147 - 105 = 42 м² - разница

4,6(27 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ