Пошаговое объяснение:
Легковий автомобіль витратив на поїздку 3 год
Вантажний автомобіль витратив на поїздку 5 год
Швидкість вантажного автомобіля х км/год
Швидкість легкового автомобіля (х + 32) км/год
Знайти швидкість вантажного та легкового автомобіля (км/год)
При рішенні задач на рівняння, за невідоме завжди приймається сама менша величина.
З умови задачі нам відомо, що швидкість вантажного автомобіля менша за швидкість легкового автомобіля на 32 км/год, значить вантажний автомобіль рухався повільніше за легковий автомобіль, тому його швидкість буде найменша величина. Тоді діючи за правилами рішення задач на рівняння, за х приймаємо швидкість вантажного автомобіля.
Якщо ми прийняли за х швидкість вантажного автомобіля, а він рухався згідно умови задачі на 32 км/год менше за легковий автомобіль, тоді виходить, що легковий автомобіль рухався швидше вантажного автомобіля, тобто його швидкість була більшою на 32 км/год за швидкість вантажного автомобіля.
Швидкість вантажного автомобіля дорівнює х км/год, а швидкість легкового автомобіля більша на 32 км/год за швидкість вантажного автомобіля, тоді за швидкість легкового автомобіля дорівнює (х + 32) км/год.
За умовами задачі, вантажний та легковий автомобілі долали відстань від села до міста, значить вони їхали одним шляхом і подолали вони однакову відстань.
Знаючи формули відстані, ми можемо скласти рівняння:
S = V * t, (км), де
S – відстань (км), V – швидкість (км/год), t – час (год)
Для вантажного автомобіля:
V – х, км/год
t – 5 год
Sв.а. = 5 * х, (км)
Для легкового автомобіля:
V – (х + 32), км/год
t – 3 год
Sл.а. = (х +32) * 3, (км)
Відстань яку подолали вантажний та легковий автомобілі однакова, тому можемо скласти рівняння:
5 * х = (х +32) * 3
5 * х = х * 3 + (32 * 3)
5х = 3х + 96
5х – 3х = 96
2 х = 96
х = 96 : 2
х = 48
Швидкість вантажного автомобіля дорівнює 48 км/год
Швидкість легкового автомобіля дорівнює (48 + 32) = 80 км/год
Відповідь: швидкість вантажного автомобіля — 48 км/год, швидкість легкового автомобіля — 80 км/год.
ответ:
Пошаговое объяснение:
1) 7-3x=6x-56
-3x -6x = -56 -7
-9x= - 63
x=7 ответ: x=7
2)0.9x-7.4= -0.4x+4.3
0,9x+0,4x=4,3+7,4
1,3x=11,7
x=9 ответ: x=9
3)9-7(x+3)=5-6x
9-7x-21=5-6x
-12-7x=5-6x
-7x+6x=5+12
-x= 17
x= -17 ответ: x= -17
4) (7x+9)-(11x-7)=8
7x+9-11x+7=8
-4x+16=8
-4x=8-16
-4x=-8
x=2 ответ: x= 2
6) 3/4 (1/6x - 1/3)= 2x -11/2
Раскрыть скобки, выполнив умножение на 3/4
1/8x-1/4=2x-11/2
x-2=16x-44
x-16x=-44+2
-15x=-42
x= 14/5 ответ: x= 14/5
7) x-2/x-7= 5/8
x-2/x-7= 5/8 ,
8(x-2)=5(x-7)
8x-16=5x-35
8x-5x=-35+16
3x= -19
x= -19/3 ,
x=-19/3 ответ: x=-19/3
51/10 × 13/9 = 663 / 90 = 221/ 30
Пошаговое объяснение: