Пошаговое объяснение:
Теорема множення ймовірностей залежних подій
Теорема.
Ймовірність добутку двох подій дорівнює добутку ймовірності однієї з них на умовну ймовірність другої, при умові, що перша подія відбулася, тобто
Р(АВ) = Р(А) Р(В/А) = Р(В) Р(А/В)
Ця формула має зміст якщо А і В - сумісні.
Наслідок1.
Якщо А і В незалежні, то Р(А/В) = Р(А) а Р(В/А) = Р(В) і тому
Р(АВ) = Р(А) Р(В).
Наслідок 2.
Для трьох подій: Р( А1 А2 А3) = Р(А1) Р(А2/А1) Р(А3/А1А2)
Доведіть самостійно.
Наслідок 3.
Для n подій: Р(А1 А2 ...Аn ) = P(A1) P(A2/A1) P(A3/A1A2)...P(An/A1A2...An).
Для доведення можна скористатись методом математичної індукції.
y=23/5, x=6/5 ответ:5.06
Пошаговое объяснение:
3x-y=-1
2x+y=7
Эту систему уравнений можно решить методом для начала мы из первого уравнения выразим х, тогда получим:
3х=у-1 Разделим обе части уравнения на 3
3х/3 = у/3 -1/3 Следовательно ⇉
х = у/3 -1/3
Теперь подставляем наше значение х в уравнение 2x+y=7
2*(у/3-1/3)+у=7 Получаем:
5у/3-2/3=7
5у/3=2/3+7
5у/3=23/3
Разделим обе части уравнения на 5/3
у=23/5
т.к. у=23/5 подставляем его в х = у/3 -1/3
х=-1/3+23/5*3
х=6/5 Теперь просто складываем два результата
23/5+6/5=28/5=5целых3/5=5.06