М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации

До іть logx-3(x-1)<2 log3(x2-3x+3)>1
log0.4x+log0.4(x-1)≥log0.4(x+3)
(3-2x)log0.1x<0

👇
Ответ:
neznayka1900
neznayka1900
09.01.2023
Для розв'язання нерівностей з логарифмами, ми використовуємо властивості логарифмів та алгебраїчні перетворення. Давайте розв'яжемо кожну нерівність окремо:

1) log(x - 3(x - 1)) < 2:
Розкриваємо дужки:
log(x - 3x + 3) < 2,
log(-2x + 3) < 2.

2) log₃(x² - 3x + 3) > 1:
Переводимо до еквівалентної форми:
x² - 3x + 3 > 3¹,
x² - 3x + 3 > 3,
x² - 3x > 0.

3) log₀.₄x + log₀.₄(x - 1) ≥ log₀.₄(x + 3):
Об'єднуємо логарифми:
log₀.₄(x(x - 1)) ≥ log₀.₄(x + 3),
log₀.₄(x² - x) ≥ log₀.₄(x + 3).

4) (3 - 2x)log₀.₁x < 0:
Звертаємо увагу, що основа логарифма ₀.₁ менше одиниці. Тому знак нерівності змінюється при множенні на від'ємне число. Ділимо обидві частини на (3 - 2x):
log₀.₁x < 0.

Для отримання остаточного розв'язку, ми повинні враховувати області допустимості для кожної нерівності. Наприклад, в 2) ми маємо x² - 3x > 0, тому x ≠ 0 і x ≠ 3. Враховуючи це, можемо продовжити знаходження розв'язків для кожної нерівності окремо, застосовуючи властивості логарифмів та алгебраїчні перетворення.
4,8(80 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
valeriasavilova
valeriasavilova
09.01.2023
1. x + (8 - 3x) = 12
12 - x = 8 - 3x
- x + 3x = 8 - 12
2x = -4
x= -4/2
x= -2
ОТВЕТ: -2

2. а) 4x + 1 = -3x + 15
4x + 3x = 15 - 1
7x = 14
x = 14/7
x = 2
ОТВЕТ: 2

б) 4x + 2(1 - 3x) = 13
4x + 2 - 6x = 13
4x - 6x = 13 - 2
-2x = 11
x= 11/-2
x= -5.5
ОТВЕТ: - 5.5

3. Извини, но ты что-то не понятно написал

4. (3x + 2)/4 - (2x-1)/3 = 2
Добавляем сверху множитель 3 над первой дробью и 4 над второй, получается:
(9x + 6)/12 - (8x-4)/12 = 2

(9x + 6 - 8x - 4)/12=2
(9x - 8x + 6 - 4)/12=2
(1x + 2)/12=2

1x + 2 = 12 × 2
1x + 2 = 24
х = 24 - 2 = 22
x = 22
ОТВЕТ: 22
4,7(80 оценок)
Ответ:
diana1157
diana1157
09.01.2023
1. x + (8 - 3x) = 12
12 - x = 8 - 3x
- x + 3x = 8 - 12
2x = -4
x= -4/2
x= -2
ОТВЕТ: -2

2. а) 4x + 1 = -3x + 15
4x + 3x = 15 - 1
7x = 14
x = 14/7
x = 2
ОТВЕТ: 2

б) 4x + 2(1 - 3x) = 13
4x + 2 - 6x = 13
4x - 6x = 13 - 2
-2x = 11
x= 11/-2
x= -5.5
ОТВЕТ: - 5.5

3. Извини, но ты что-то не понятно написал

4. (3x + 2)/4 - (2x-1)/3 = 2
Добавляем сверху множитель 3 над первой дробью и 4 над второй, получается:
(9x + 6)/12 - (8x-4)/12 = 2

(9x + 6 - 8x - 4)/12=2
(9x - 8x + 6 - 4)/12=2
(1x + 2)/12=2

1x + 2 = 12 × 2
1x + 2 = 24
х = 24 - 2 = 22
x = 22
ОТВЕТ: 22
4,5(26 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ