М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
danchik60
danchik60
20.04.2021 00:23 •  Математика

На базу за три дні завезли 102 т овочів, причому другого дня завезли 60% від кількості овочів, завезених першого дня, а третього дня -
2/3того, що було завезено першого дня. Скільки тонн овочів завезли кожного з трьох днів?

👇
Ответ:
Лера20888
Лера20888
20.04.2021

Введемо позначення:

Х - кількість овочів, що завезено першого дня;

0,6Х, або 3/5 Х - другого дня;

2/3 Х - третього дня.

Запишемо задачу рівнянням:

x + \frac{3}{5} x + \frac{2}{3} x = 102

Звідси згайдемо Х

\frac{3}{5} + \frac{2}{3} = \frac{9 + 10}{15} = \frac{19}{15} = 1 \frac{4}{15} + 1 = 2 \frac{4}{15}

2 \frac{4}{15} x = 102 \\ x = 102 \div 2 \frac{4}{15} = 45

Х=45, тобто першого дня завезли 45т овочів.

Другого дня:

\frac{3}{5} x = \frac{3}{5} \times 45 = 27

Тобто 27 т овочів другого дня.

І третього дня:

\frac{2}{43} x = \frac{2}{3} \times 45 = 30

30т овочів третього дня.

4,8(49 оценок)
Ответ:
Andrey11jr
Andrey11jr
20.04.2021

Позначимо кількість овочів, які були завезені першого дня, як "х" (в тоннах).

Тоді другого дня було завезено 60% від "х", тобто 0.6 * х.

Третього дня було завезено 2/3 від "х", тобто (2/3) * х.

х + 0.6 * х + (2/3) * х = 102

Спростивши це рівняння, отримаємо:

х + 0.6х + (2/3)х = 102

(3/3)х + (1.8/3)х + (2/3)х = 102

(6.8/3)х = 102

х = (102 * 3) / 6.8

х = 45

Отже, першого дня було завезено приблизно 45 тонн овочів.

Другого дня було завезено 0.6 * 45 = 27 тонн овочів.

Третього дня було завезено (2/3) * 45 = 30 тонн овочів.

4,5(3 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Xidirova04
Xidirova04
20.04.2021

ответ: 1)  в зависимости от правильности условия α=arctg(5/9) или α=arctg(14/9)       2) y= -x - 0,5

Пошаговое объяснение:1) f(x)= (x-5) /x, x₀=3  f'(x)= ((x-5)'·x - x'(x-5))/x² =( x-x+5)/x²=5/x² ⇒ f'(x₀)= f'(3)=5/9 ,⇒ tgα=5/9 ⇒ α=argtg(5/9)        

     Или если f(x) = x - (5/x), то f'(x)=1 +(5/x²) ⇒ tgα= f'(3)=1+(5/9)= 14/9 ⇒ α=argtg (14/9)

2)f(x) = 0,5x²-2x в точке х₀=1.

1. f(x₀)= 0,5·1² - 2·1= 0,5- 2= -1,5

2.f'(x)=x-2 ⇒ f'(x₀) = f'(1)=1-2= -1  

Уравнение касательной  у= f(x₀)+f'(x₀)·(x-x₀) ⇒ y= -1,5-1·(x-1) = -1,5-x+1= -x-0,5

4,4(23 оценок)
Ответ:
Словарь11
Словарь11
20.04.2021

Для дифференцирования понадобится несколько формул:

\begin{gathered}\left( f(x) + g(x) \right)' = f'(x) + g'(x)left( n\cdot f(x) \right)' = n\cdot f'(x)left( x^n \right)' = n \cdot x^{x-1}\end{gathered}

(f(x)+g(x))

=f

(x)+g

(x)

(n⋅f(x))

=n⋅f

(x)

(x

n

)

=n⋅x

x−1

Исходное выражение удобно представить в виде:

F(x) = 3 \sqrt[3]{x^2} - x = 3 x^{2/3} - xF(x)=3

3

x

2

−x=3x

2/3

−x

Продифференцировав его, получаем:

\begin{gathered}F'(x) = (3 x^{2/3} - x)' = (3 x^{2/3})' - (x)' = 3 \cdot \dfrac{2}{3} \cdot x^{2/3 - 1} - 1 = 2\cdot x^{-1/3} - 1 = \dfrac{2}{\sqrt[3]{x}} - 1F'(1) = \dfrac{2}{\sqrt[3]{1}} - 1 = 2 - 1 = 1\end{gathered}

F

(x)=(3x

2/3

−x)

=(3x

2/3

)

−(x)

=3⋅

3

2

⋅x

2/3−1

−1=2⋅x

−1/3

−1=

3

x

2

−1

F

(1)=

3

1

2

−1=2−1=1

4,5(75 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ