М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
35546600
35546600
15.02.2021 06:06 •  Математика

Решите неравенства: 1)√x+2> =3 2)√7-3x> 5 3)√2x+1> -3 4)√3+2x> =√x+1 5)√8-2x< =√6x+15 6)2^x< 1/8 7)(0,2)^x< =-0,2 8)(1/3)^x> =9

👇
Ответ:
qqqlw0
qqqlw0
15.02.2021
Так как в условии непонятно, что стоит под корнем, привожу на каждый пример несколько решений с наиболее вероятными условиями
1) a)
\sqrt{x+2} \geq 3 \\ \\ \left \{ {{x+2 \geq 0} \atop {( \sqrt{x+2} )^2 \geq 3^2}} \right. ; \left \{ {{x \geq -2} \atop {x+2 \geq 9}} \right. ; \left \{ {{x \geq -2} \atop {x \geq 7}} \right.
ответ:   x ∈ [7; +∞)

b) \sqrt{x} +2 \geq 3
\left \{ {{x \geq 0} \atop { \sqrt{x} +2 \geq 3}} \right. ; \left \{ {{x \geq 0} \atop { \sqrt{x} \geq 1}} \right. ; \left \{ {{x \geq 0} \atop {x \geq 1}} \right.
ответ:   x ∈ [1; +∞)
-----------------------------------------------------------
2) a)
\sqrt{7-3x} \ \textgreater \ 5 \\ \left \{ {{7-3x \geq 0} \atop {( \sqrt{7-3x} )^2\ \textgreater \ 5^2}} \right. ; \left \{ {{-3x \geq -7} \atop {7-3x\ \textgreater \ 25}} \right. ; \left \{ {{x \leq 7/3 } \atop {-3x\ \textgreater \ 18}} ; \left \{ {{x \leq 2 \frac{1}{3} } \atop {x\ \textless \ -6 }} \right. \right.
x ∈ (-∞; -6)

b) (√7) -3x > 5;   -3x > 5 - √7;  x < (√7 - 5)/3
ответ:   x ∈ (-∞; \frac{ \sqrt{7}-5 }{3})
----------------------------------------------------------
3) a)
\sqrt{2x+1} \ \textgreater \ -3 
Арифметический квадратный корень всегда больше отрицательного числа, поэтому нужно проверить только ОДЗ
2x +1 ≥ 0;   2x ≥ -1;   x ≥ -0,5
ответ:   x ∈ [-0,5; +∞)

b) \sqrt{2x} +1\ \textgreater \ -3; \sqrt{2x} \ \textgreater \ -4
Арифметический квадратный корень больше отрицательного числа. Проверка ОДЗ
2x ≥ 0;   x ≥ 0
ответ:   x ∈ [0; +∞)
--------------------------------------------------------------
4) a)
\sqrt{3+2x} \geq \sqrt{x+1}
Проверка ОДЗ
\left \{ {{3+2x \geq 0} \atop {x+1 \geq 0}} \right. ; \left \{ {{2x \geq -3} \atop {x \geq -1}} \right. ; \left \{ {{x \geq -1,5} \atop {x \geq -1}} \right.
ОДЗ: x ≥ -1
\left \{ {{x \geq -1} \atop { (\sqrt{3+2x} )^2} \geq ( \sqrt{x+1} )^2} \right. ; \left \{ {{x \geq -1} \atop {3+2x \geq x+1}} \right. ; \left \{ {{x \geq -1} \atop {x \geq -2}} \right.
ответ:   x ∈ [-1; +∞)

b)
\sqrt{3+2x} \geq \sqrt{x} +1 \\ ( \sqrt{3+2x} )^2 \geq ( \sqrt{x} +1)^2 \\ 3+2x \geq x+2 \sqrt{x} +1 \\ x +2 \geq 2 \sqrt{x} ;(x+2)^2 \geq (2 \sqrt{x} )^2;
x² + 4x + 4 ≥ 4x;    x² + 4 ≥ 0;   
x² ≥ -4   Справедливо для всех х
Проверка ОДЗ
\left \{ {{3+2x \geq 0} \atop {x \geq 0}} \right. ; \left \{ {{2x \geq -3} \atop {x \geq 0}} \right. ; \left \{ {{x \geq -1,5} \atop {x \geq 0}} \right.
ответ:   x ∈ [0; +∞)
-----------------------------------------------------------
5) a)
\sqrt{8-2x} \leq \sqrt{6x+15}
Проверка ОДЗ
\left \{ {{8-2x \geq 0} \atop {6x+15 \geq 0}} \right. ; \left \{ {{-2x \geq -8} \atop {6x \geq -15}} \right. ; \left \{ {{x \leq 4} \atop {x \geq -2,5}} \right.
ОДЗ:   -2,5 ≤ x ≤ 4
\left \{ {{-2,5 \leq x \leq 4} \atop {( \sqrt{8-2x} )^2} \leq ( \sqrt{6x+15} )^2} \right. ; \left \{ {{-2,5 \leq x \leq 4} \atop {8-2x \leq 6x+15}} \right. ; \left \{ {{-2,5 \leq x \leq 4} \atop {-8x \leq 7}} \right. ; \left \{ {{-2,5 \leq x \leq 4} \atop {x \geq -0,875 }} \right.
ответ:   x ∈ [-0,875; 4]

b)
\sqrt{8-2x} \leq \sqrt{6x} +15
Проверка ОДЗ
\left \{ {{8-2x \geq 0} \atop {6x \geq 0}} \right. ; \left \{ {{2x \leq 8} \atop {x \geq 0}} \right. ; \left \{ {{x \leq 4} \atop {x \geq 0}} \right.
ОДЗ:  0 ≤ x ≤ 4
\left \{ {{0 \leq x \leq 4} \atop {( \sqrt{8-2x} )^2 \leq ( \sqrt{6x}+15 )^2}} \right. ; \left \{ {{0 \leq x \leq 4} \atop { 8-2x \leq 6x+30 \sqrt{6x} +225 }} \right. ; \\ \\ \left \{ {{0 \leq x \leq 4} \atop { -217-8x \leq 30 \sqrt{6x} }} \right. ; \left \{ {{0 \leq x \leq 4} \atop { 30 \sqrt{6x} \geq -(217+8x) }} \right. ;
Для неотрицательных х второе неравенство всегда справедливо
ответ:   x ∈ [0; 4]
----------------------------------------------
6)  2^x\ \textless \ \frac{1}{8} ;2^x\ \textless \ 2^{-3}
2 > 1   ⇒   x < -3
ответ:   x ∈ (-∞; -3)
----------------------------------------------
7) 0,2^x \leq -0,2  показательная функция не может принимать отрицательные значения  ⇒  неравенство не имеет решений
ответ:   x ∈ Ф
----------------------------------------------
8)
( \frac{1}{3} )^x \geq 9;3^{-x} \geq 3^2
3 > 1   ⇒   -x ≥ 2;    x ≤ -2
ответ:   x ∈ (-∞; -2]
4,8(5 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Даня0987853339
Даня0987853339
15.02.2021

Пошаговое объяснение:

Збо́рівський до́говір (8 серпня 1649) — угода, укладена між королем Речі Посполитої Яном ІІ Казимиром з одного боку і Військом Запорозьким на чолі з гетьманом Богданом Хмельницьким з другого.

Зборівський договір підсумував першу фазу в історії Хмельниччини і легалізував самоврядність українських козаків в межах Речі Посполитої. Ця самоврядність втілилася у козацькому державному утворенні — Війську Запорозькому, також відомому як Гетьманщина.

За умовами цього договору:

-Король визнавав самоврядність Війська Запорозького, Гетьманщини, у межах Київського, Чернігівського і Брацлавського воєводств.

-На землях Війська Запорозького влада належала гетьману, резиденція якого розміщувалась в Чигирині. Уряди усіх рівнів на території Гетьманщини мали право займати лише православні шляхтичі.

-У контрольованій козаками Україні не мали права перебувати війська коронні. Євреї не мали права займати державні посади й бути лихварями. Єзуїти не мали права утримувати освітні заклади.

-Чисельність козаків Війська Запорозького обмежувалась реєстром у 40 000 осіб. Усі ті, хто не потрапив до козацького реєстру, мали повернутися до панів.

-Проголошувалась амністія всім учасникам Хмельниччини, православним і католицьким шляхтичам, які примкнули до козаків і воювали проти урядових сил.

-Православна Київська митрополія відновлювалася у своїх правах, а київський митрополит мав увійти до сенату Речі Посполитої. Питання про унію передавалось на розгляд сейму.

4,8(55 оценок)
Ответ:
vlada3108
vlada3108
15.02.2021

Наибольший результат получим, если числа KAN и GA будет как можно больше, а число ROO как можно меньше.

Начнем с чисел KAN и GA: K=9 как цифра в самом старшем разряде. Далее цифрам А и G необходимо присвоить значения 8 и 7, причем именно в таком порядке, поскольку А встретится еще раз в разряде единиц, поэтому нам выгодно присвоить ей наибольшее значение. Последняя цифра N=6.

Для числа ROO поступим наоборот: старшем разряду присвоим наименьшее возможное значение: R=1, далее O=2.

Итого: 986+78-122=942

ответ: 942

4,4(30 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ