1) 55-8х=7
8х=55-7
8х=48
х=48/8
х=6
Проверяем: 55-8*6=55-48=7
ответ: х=6
2) 27/у+29=38
27/у=38-29
27/у=9
у=27/9
у=3
Проверяем: 27/3+29=9+29=38
ответ: у=3
3) (t-25)/20=9
t-25=9*20
t-25=180
t=180+25
t=205
Проверяем: (205-25)/20=180/20=9
ответ: t=205
4) 6*(18-k)=54
18-k=54/6
18-k=9
k=18-9
k=9
Проверяем: 6*(18-9)=6*9=54
ответ: k=9
5) (60a-30)/5=18
60a-30=18*5
60a-30=90
60a=90+30
60a=120
a=120/60
a=2
Проверяем: (60*2-30)/5=(120-30)/5=90/5=18
ответ: а=2
6) 92+56/(14-b)=100
56/(14-b)=100-92
56/(14-b)=8
14-b=56/8
14-b=7
b=14-7
b=7
Проверяем: 92+56/(14-7)=92+56/7=92+8=100
ответ: b=7
7) (c/9)*15-47=28
(c/9)*15=28+47
(c/9)*15=75
c/9=75/15
c/9=5
c=9*5
c=45
Проверяем: (45/9)*15-47=5*15-47=75-47=28
ответ: с=45
8) (410-d)/7+70=120
(410-d)/7=120-70
(410-d)/7=50
410-d=50*7
410-d=350
d=410-350
d=60
Проверяем: (410-60)/7+70=350/7+70=50+70=120
ответ: d=60
шешім
доптың диаметрі оның радиустарының екіге тең (d = 2r). демек, диаметрі 2 см болатын диаметрі 2 см болатын диаметрі бар доп доптың екі нүктесін қосады және доптың ортасынан өтеді. бұл нүктенің біреуінен қарама-қарсы жағында нүктеге дейінгі максималды ұзындығы.
текше - әр беті шаршы болып табылатын көпбұрыш.
мәселенің жағдайына сәйкес, текше шеті 20 см болып табылады, оның ұзындығы бойынша -
20/4 = 5 шарларға сәйкес келеді.
кубаның толық көлемінде қанша шар шегіне жететінін білу үшін, шарлардың ұзындығын бір шаршы шегінде ұзартыңыз.
25 * 5 = 125 шарлар текше (қораптың) жалпы көлеміне сәйкес келеді. жауап: 2 см радиусы бар 125 шарлар 20 см шеттері бар текше тәрізді қорапқа сыяды.
Длина=2πR=6π
ответ:6π