М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации

тести За характером смислових зв’язків між частинами безсполучникові складні речення поділяються на: *

1. з однорідними та послідовними частинами

2. з однорідними та неоднорідними частинами

3. з послідовними частинами

4. з послідовними та неоднорідними частинами

Безсполучниковим реченням є *

1.А ти трошки мене обійми, і я не змерзну (У. Самчук).

2.Свіча затріпотіла – й світло, мов голуба, пустила в лет… (В. Стус).

3.Безмірно жаль, що ніжність вже не в моді (Л. Костенко).

4.Така собі, всього у ній потроху (Л. Костенко).

Безсполучниковими є всі речення, ОКРІМ *

1.Все густіші на душі тумани, все лютіша на душі зима (Т. Мельничук).

2.Ніч запропонувала дивну забаву – змусила мільйон зірок шукати собі люстерко.

3.Насправді ж людина неповторна в усьому: і в найвищому щасті, і в горі, і в біді.

4.Зорі крізь щілини в клуню дивились поглядом тихим: холодно вночі усім одиноким.

Безсполучниковим складним реченням, у якому частини протиставляються одна одній, є *

1.Людство не усвідомить себе як єдине ціле – не буде йому добра.

2.Ми боїмося самоти – у неї надто гостре жало.

3.Гаї шумлять – я слухаю, хмарки біжать – милуюся

4.Я не тікав; навпаки, ми навіть почали розмову, наче давні знайомі

Безсполучниковим складним реченням, у якому частини виражають послідовність подій або явищ, є *

1.Сіли перепочити і раптом помітили: хтось до них іде.

2.Лягло сонце за горою, зірки засіяли.

3.Боятися вовків – у ліс не ходити.

4.Побув би у нас ще трохи – ви його і говорити навчили б.

Безсполучниковим складним реченням, у якому друга частина виражає умову дії, про яку йдеться в першій, є *

1.І диво дивне сталося із ним: совість заговорила!

2.Погляне – холодною водою обіллє.

3.Повернеться – то таки гору з ним перекинемо.

4.Вечорами вже не співали під вербами дівчата, не витинали гопака гармоністи

Укажіть безсполучникове складне речення з однорідними (рівноправними) частинами. *

1.Бери до серця і затям: душа творця не переквітне.

2.Мудрі люди порадили — не все читай упідряд…

3.Відра подзвонюють над степовою криницею, сонце спиняється в лих кленах.

4.Хочеш їсти калачі - не сиди на печі

👇
Ответ:
танзила016
танзила016
25.11.2022

ответ:самаму нада решать учись

Объяснение:

4,4(10 оценок)
Ответ:
elizaveta4256
elizaveta4256
25.11.2022
1. За характером смислових зв’язків між частинами безсполучникові складні речення поділяються на:

Ответ: 4. з послідовними та неоднорідними частинами

Обоснование: В данном случае, вариант 4 является правильным, так как безсполучниковые сложные предложения включают в себя как последовательные, так и неоднородные части.

Пояснение: Безсполучниковые сложные предложения - это предложения, в которых нет союзов и противопоставления. Они соединяются только по смыслу и содержат две или более части, которые могут быть либо последовательными (выражают последовательность действий или явлений), либо неоднородными (выражают несоответствие в характере, признаках и т.д.).

2. Безсполучниковим реченням є:

Ответ: 1.А ти трошки мене обійми, і я не змерзну (У. Самчук).

Обоснование: Правильный ответ - вариант 1, так как предложение 1 не содержит союзов и соединяется только по смыслу.

Пояснение: Безсполучниковые предложения - это предложения, в которых отсутствуют союзы, но части предложения связаны только по смыслу.

3. Безсполучниковими є всі речення, ОКРІМ:

Ответ: 1. Все густіші на душі тумани, все лютіша на душі зима (Т. Мельничук).

Обоснование: Правильный ответ - вариант 1, так как предложение 1 содержит союз "та", что делает его связанным союзом.

Пояснение: Безсполучниковые предложения - это предложения, в которых отсутствуют союзы. Союз "та" в данном случае делает предложение связанным союзом.

4. Безсполучниковим складним реченням, у якому частини протиставляються одна одній, є:

Ответ: 2. Ми боїмося самоти – у неї надто гостре жало.

Обоснование: Правильный ответ - вариант 2, так как в данном предложении части противопоставлены друг другу.

Пояснение: Безсполучниковые сложные предложения, в которых части противопоставлены друг другу, выражают различия, противоположности или контраст между частями предложения.

5. Безсполучниковим складним реченням, у якому частини виражають послідовність подій або явищ, є:

Ответ: 2. Лягло сонце за горою, зірки засіяли.

Обоснование: Правильный ответ - вариант 2, так как в данном предложении части выражают последовательность действий.

Пояснение: Безсполучниковые сложные предложения, в которых части выражают последовательность действий или явлений, передают порядок происходящего или переход от одного действия к другому.

6. Безсполучниковим складним реченням, у якому друга частина виражає умову дії, про яку йдеться в першій, є:

Ответ: 3. Повернеться – то таки гору з ним перекинемо.

Обоснование: Правильный ответ - вариант 3, так как в данном предложении вторая часть выражает условие действия, о котором говорится в первой части.

Пояснение: Безсполучниковые сложные предложения, в которых вторая часть выражает условие для совершения действия, описанного в первой части, передают зависимость, отношение между действиями.

7. Укажіть безсполучникове складне речення з однорідними (рівноправними) частинами.

Ответ: 3. Відра подзвонюють над степовою криницею, сонце спиняється в лих кленах.

Обоснование: Правильный ответ - вариант 3, так как в данном предложении части имеют сходство по структуре или семантическому содержанию.

Пояснение: Безсполучниковые сложные предложения с однородными частями обозначают однородные предметы, действия, явления или признаки и говорят о сходстве или равноправии этих частей.
4,5(76 оценок)
Проверить ответ в нейросети
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Українська мова
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ