Складываем оба уравнения, получим:
x² - 2 * x * y + y² = 1.
Разложим по формуле квадрата разности, получим:
(x - y)² = 1,
x - y = 1,
x - y = -1.
Вычитаем из первого системного уравнения второе, получим:
x² - y² = 3.
Разложим как разность квадратов, получим:
(x - y) * (x + y) = 3.
Следовательно, получим две системы уравнений:
1. (x - y) * (x + y) = 3 и x - y = 1,
x + y = 3 и x - y = 1.
Складываем почленно:
2 * x = 4, откуда х = 2,
y = x - 1 = 2 - 1 = 1.
2. (x - y) * (x + y) = 3 и x - y = -1,
x + y = -3 и x - y = -1,
2 * x = -4,
x = -2,
y = x + 1 = -2 + 1 = -1.
ответ: (2; 1) и (-2; -1).
1) 7x + 4y =6; 7x + 4y-6 = 6-6; 7x + 4y - 6 =0 2) 7x + 4y =6; 4y =6-7x; y= - x; y= -
Объяснение: до першого розв'язку: переносимо число в ліву частину шляхом додавання протилежного числа до обох частин і потім сума двох протилежних чисел дорівнює 0. До другого розв'язку: переносемо змінну з протилежним знаком у праву частину потім розділяємо обидві частини рівняння на 4 і використовуємо комутативну властивість щоб змінити порядок доданків