М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
vakfor
vakfor
15.08.2021 19:10 •  Алгебра

Магазине купили некоторое число метров ткани за 3600 руб. На рынке за эту же сумму можно купить на 6 Метров ткани больше Потому что 1 м Стоит на 50 руб. дешевле. Сколько метров ткани купили в магазине?

👇
Ответ:
Maria123456789101
Maria123456789101
15.08.2021

18 м ткани купили в магазине

Объяснение:

Пусть х м ткани купили в магазине

3600/х - цена 1-го метра ткани в магазине

(х + 6) м ткани можно купить на рынке за 3600 рублей

3600/(х + 6) - цена 1-го метра ткани на рынке

По условию

3600/х - 3600/(х + 6) = 50

3600(х + 6) - 3600х = 50х(х + 6)

3600х + 21 600 - 3600х = 50х² + 300х

50х² + 300х - 21 600 = 0

х² + 6х - 432 = 0

D = 6² + 4 · 432 = 1764

√D = 42

х₁ = 0,5 (- 6 - 42) < 0 не подходит

х₂ = 0,5 (-6 + 42) = 18 (м) - ткани купили в магазине

4,4(77 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Selebruty1
Selebruty1
15.08.2021

Чтобы упростить заданные выражения, сначала необходимо раскрыть скобки, для этого умножим значение перед скобками на каждое значение в скобках, а потом приведем подобные слагаемые:

1) 3 * (2х + 1) + 5 * (1 + 3х) = 3 * 2x + 3 * 1 + 5 * 1 + 5 * 3x = 6х + 3 + 5 + 15х = 21х + 8;

2) 4 * (2 + х) - 3 * (1 + х) = 4 * 2 + 4 * x - 3 * 1 - 3 * x = 8 + 4х - 3 - 3х = х + 5;

3) 10 * (n + m) - 4 * (2m + 7n) = 10 * n + 10 * m - 4 * 2m - 4 * 7n = 10n + 10m - 8m - 14n = 2m - 4n;

4) 11 * (5c + d) + 3 * (d + c) = 55c + 11d + 3d + 3c = 58c + 14d.

4,4(28 оценок)
Ответ:
ayunatushentso
ayunatushentso
15.08.2021

Многочлени

Многочленам називається алгебраїчна сума кількох одночленів.

Наприклад: 3ху + ab + 2; 172b - 2ху + а—многочлени.

Одночлени, з яких складається многочлен, називають його членами. Одночлен — окремий вид многочлена Многочлен, який містить два або три доданки, називають відповідно двочленом або тричленом.

Наприклад: а2 - b2, х + у — двочлени; а + ab + b, х2 + ху - у2 — тричлени.

Подібні члени многочлена— це однакові одночлени, або одночлени, запис яких у стандартному вигляді відрізняється лише коефіцієнтами.

Наприклад: у многочлені 15a2b + 3ab2 - 7a2b + 5аb2 перший і третій, другий і четвертий члени подібні.

Зведення подібних членів — це спрощення многочлена, при якому алгебраїчна сума подібних членів замінюється одним членом. Щоб звести подібні члени, треба додати їх коефіцієнти і результат помножити на їх спільну буквену частину.

Наприклад: 15а2b + 3аb2 - 7а2b + 5ab2 = 8a2b + 8аb2.

Стандартний вигляд многочлена — це запис многочлена, усі члени якого мають стандартний вигляд і серед них немає подібних.

Наприклад: а2 - ab + b2, ab + bс + ас — многочлени стандартного вигляду, а 3а2 + 2b2 - 3аb + а2 — многочлен нестандартного вигляду.

Степенем многочлена стандартного вигляду називають найбільший зі степенів одночленів, із яких складається многочлен. Степенем довільного многочлена називають степінь тотожно рівного йому многочлена стандартного вигляду.

Наприклад: степінь многочлена 5a7b + 5аb5 - 2а5b5 дорівнює степеню одночлена -2а5b5, тобто 5 + 5= 10.

Дії над многочленами

При додаванні многочленів користуються правилом розкриття дужок: якщо перед дужками стоїть знак «+», то дужки можна опустити, зберігши знаки кожного одночлена.

Наприклад: (3х2 - 2х + 5) +(6х2 + 5х - 3) = 3х2 - 2х + 5 + 6х2 + 5х - 3 = 9х

2 + 3х + 2.

При відніманні многочленів користуються правилом розкриття дужок: якщо перед дужками стоїть знак «-», то дужки можна опустити, змінивши знак кожного одночлена, що містився в дужках, на протилежний.

Наприклад: (3х2 - 2х + 5) - (6х2 + 5х - 3) = 3х2 - 2х + 5 - 6х2 - 5х + 3= -3х2 - 7х +8.

Щоб записати алгебраїчну суму кількох многочленів як многочлен стандартного вигляду, треба розкрити дужки і звести подібні члени.

Наприклад: (2x2 - 3х + 2) - (3х2 - 2х -1) - (-х2 + 2х +1) + (-2х2 + х - 1) =

= 2х2 - 3х + 2 - 3х2 + 2х + 1 + х2 - 2х - 1 - 2х2 + х - 1 = -2х2 - 2х +1.

Щоб помножити одночлен на многочлен, треба кожний член многочлена помножити на цей одночлен й одержані одночлени додати.

Наприклад: 3а(а2 - 2а + аb) = 3а3 - 6а2 + 3а2b.

Щоб помножити многочлен на многочлен, треба кожний член одного многочлена помножити на кожний член другого многочлена й одержані одночлени додати.

Наприклад: (3х - 2)(2х - 3) = 3х ∙ 2х - 3х ∙ 3 - 2 ∙ 2х + 2 ∙ 3 = 6х2 - 9х - 4х + 6 = 6х2 - 13х + 6.

Щоб розділити многочлен на одночлен, треба кожний член многочлена розділити на цей одночлен й одержані результати додати.

Наприклад: (5х7 - 2х5 + 3х2 + 6х) : 2х = 5х7 : 2х - 2х5 : 2х + 3х2 : 2х + 6х : 2х = 2,5х6 - х4 + 1,5х + 3.

Розкладанням многочлена на множники називають запис многочлена у вигляді добутку многочленів.

Наприклад: 2ах + 6ау = 2а(х + 3y).

При розкладанні многочлена на множники використовують так .

1. Винесення спільного множника за дужки.

Наприклад: 5х2 +10х = 5х(х + 2).

іб групування.

Напри клад: 3х - 3у - х2 + ху = (3х - 3у) - (х2 - ху) = 3(х - у) - х(х - у) = (х - у)(3 - х).

3. Використання формул скороченого множення.

Формули скороченого множення

Квадрат суми двох виразів дорівнює квадрату першого виразу плюс подвоєний добуток першого і другого виразів плюс квадрат другого виразу

(а + b)2 = а2 + 2 ab + b2.

Наприклад: (3а + 2b)2 = 9а2 +12аb + 4b2.

Квадрат різниці двох виразів дорівнює квадрату першого виразу мінус подвоєний добуток першого і другого виразів плюс квадрат другого виразу

(а - b)2 = а2 - 2ab + b2.

Наприклад: (3а - 2)2 = 9а2 - 12а + 4.

Добуток різниці двох виразів і їх суми дорівнює різниці квадратів цих виразів

(а - b)(а + b)= а2 - b2.

Наприклад: (5а - 3b)(5а + 3b) = 25а2 - 9b2.

Добуток суми двох виразів на неповний квадрат їх різниці дорівнює сумі кубів цих виразів

(a + b)(a2 - ab + b2) - а3 + b3.

Наприклад: (3 + x)(9 - 3x + х2) = 27 + х3.

Добуток різниці двох виразів на неповний квадрат їх суми дорівнює різниці кубів цих виразів

(a - b)(a2 +ab + b2) = а3 - b3.

Hаприклад: (2х - 3y)(4х2 + 6ху + 9у2) = 8x3 - 27у3.

Куб суми (різниці) двох виразів дорівнює кубу першого виразу плюс (мінус) потроєний добуток квадрата першого виразу на другий вираз плюс потроєний добуток першого виразу на квадрат другого виразу плюс (мінус) куб другого виразу

(a ± b)3 = а3 ± 3а2b + 3ab2 ± b3.

Наприклад: (2х - 3у)3 = 8х3 - 36х2у + 54хy2 -27y3;

(2 + 5х)3 = 8 + 60х+ 150х2 + 125х3.

4,7(77 оценок)
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ