Давайте розкриємо дужки і спростимо вираз.
Спочатку розкриємо дужки у першому доданку (a - b)(a + b):
(a - b)(a + b) = a(a + b) - b(a + b)
Тепер розкриємо дужки у другому доданку (a - b)²:
(a - b)² = (a - b)(a - b) = a(a - b) - b(a - b)
Тепер можемо зібрати всі доданки разом:
(a - b)(a + b) - (a - b)² = (a(a + b) - b(a + b)) - (a(a - b) - b(a - b))
Розкриємо дужки в кожному доданку:
= (a² + ab - ab - b²) - (a² - ab - ab + b²)
Зробимо спрощення:
= a² + ab - ab - b² - a² + ab + ab - b²
Тепер скасуємо однакові терміни:
= ab - b² + ab + ab - b²
= 3ab - 2b²
Отже, після розкриття дужок і спрощення отримуємо многочлен 3ab - 2b².
Объяснение:
я так зробив
Значення функції можна знайти, підставивши різні значення аргументу х і обчисливши значення у. Давайте використаємо кілька значень х, наприклад, х = 0 та х = 2:
При х = 0: у = 4 - 2 * 0 = 4
При х = 2: у = 4 - 2 * 2 = 4 - 4 = 0
Тепер, ми маємо дві точки для побудови графіку: (0, 4) та (2, 0). Проведімо пряму лінію через ці точки:
lua
Copy code
|
5 |
|
4 | *
| *
3 |
|
2 | *
| *
1 |
0 1 2 3 4 5 6
На графіку можна побачити, що функція y = 4 - 2х зображена як пряма лінія, яка спускається зліва направо. Зауважте, що значення функції у будуть від'ємними, коли значення аргументу х перевищують 2. Таким чином, функція у = 4 - 2х набуває від'ємних значень при х > 2.