подбираем 1 корень:
x=1
тогда этот многочлен можно представить как:
(x-1)(3x^2+ax+b)=3x^3+ax^2+bx-3x^2-ax-b=3x^3+x^2(a-3)+x(b-a)-b
известно, что:
3x^3+x^2-3x-1=3x^3+x^2(a-3)+x(b-a)-b
тогда составляем систему:
a-3=1
b-a=-3
b=1
решаем:
b=1
a=1+3=4
тогда:
3x^3+x^2-3x-1=(x-1)(3x^2+4x+1)
раскладываем на множители 3x^2+4x+1
3x^2+4x+1=0
D=16-12=4
x1=(-4+2)/6=-1/3
x2=-1
3x^2+4x+1=3(x+1)(x+1/3)=(x+1)(3x+1)
в итоге исходный многочлен разложится на множители:
3x^3+x^2-3x-1=(x-1)(x+1)(3x+1)
(。_。)
простите если не так я просто не специалист
Объяснение:
7 ) Позначимо для зручності вираз лівої частини даної рівності
буквою А та домножимо і поділимо цей вираз на sinβ/2 , далі перетворимо :
А =[sinαsinβ/2+sin(α+β)sinβ/2 +sin(α+2β)sinβ/2+...+sin(α+nβ)sinβ/2]:sinβ/2=
= 1/2[cos(α-β)-cos(α+β/2)+cos(α+β/2) - ...+cos(α+(2n-1)β/2) -
- cos(α+(2n+1)β/2)] /sinβ/2 = 1/2[ (cos(α - β) - cos(α+(2n+1)β/2)]/sinβ/2 =
= [ sin( n + 1 )/2 * sin ( α + nβ/2 ) ]/ sinβ/2 .
В результаті тотож. перетворень ми одержали праву частину даної
рівності . Отже , дана рівність є тотожністю .
x=2
Объяснение:
x^2+2x-2x-4-x^2+6x-9=-1
6x=13-1
6x=12
x=2