-13; -15; -17
13; 15; 17
(2x+1) - первое нечетное число;
(2x+3) - второе нечетное число;
(2x+5) - третье нечетное число;
Составим уравнение:
(2x+1)² +(2x+3)² + (2x+5)² = 683
2²x²+2*2x*1²+1+2²x²+2*2x*3+3²+2²x²+2*2x*5+5² = 683
4x²+4x+1+4x²+12x+9+4x²+20x+25 = 683
12x²+36x+36 = 683
12x²+36x+36-683 = 0
12x²+36x-648 = 0
x²+3x-54 = 0 Разделим уравнение на 12
D = b²-4ac = 3²-4*1*(-54) = 9+216 = 225
x₁ = (-b-√D)/2a = (-3-15)/2*1 = -9
x₂ = (-b+√D)/2a = (-3+15)/2*1 = 6
Найдем числа:
при x=-9
(2x+1) = 2*(-9)+1= -17
(2x+3) = 2*(-9)+3= -15
(2x+5) = 2*(-9)+5= -13
при x=6
(2x+1) = 2*6+1=13
(2x+3) = 2*6+3=15
(2x+5) = 2*6+5=17
Проверим решение:
(-13)² + (-15)² + (-17)² = 169+225+289 = 683
13² + 15² +17² = 169+225+289 = 683
ответ: -13; -15; -17
13; 15; 17
в первом Х=1, У=1
Объяснение:
треба все перемножити і зібрати до купи, має вийти:6х-12у=-6
-56+2у=-54
перше рівняння розділимо на 6 , маємо: х-2у=-1
-56х+2у=-54 а тепер складемо:
-55х=-55 х=1 , і знайдемо У, 1-2у=-1 2у=2 у=1 розвязок системи завершено.
2)перетворимо дроби і отримаємо: х+6у=32
5х-4у=-10 множимо перше на -5
-5х-30у=-160
5х-4у =-10 -34у=-170 у=5 знайдемо х -5х-150=-160 -5х=-10 х=2
системи розвязані
a=12 b=-7 P=10
Объяснение:
x^2-5x-84=0
D=25-4*(-84)=361
x1=(5+19)/2=12
x2=(5-19)/2=-7
x^2-5x-84=(x+7)(x-12)
a=12 b=-7
P=2*(12+(-7))=10