b=+-2
Объяснение:
Пусть x1=a-один из корней уравнения, тогда второй корень x2=0,4 *a (40% от первого)
Тогда ,по теореме Виета :сумма корней равна второму члену взятому с противоположным знаком .
x1+x2=a+0,4*a =4,2b^2 -1,4
1,4*a=4,2b^2-1,4 (делим на 1,4 обе части уравнения)
1) a=3b^2-1 →a^2=(3b^2-1)^2= 9b^4-6b^2+1
Так же, по теореме Виета: произведение корней равно последнему члену.
x1*x2=a*0,4a=11,6b^2+2
0,4*a^2=11,6*b^2+2 (делим на 0,4 обе части уравнения)
2)a^2=29b^2+5
Подставляя 1 в 2 имеем:
9b^4-6b^2+1=29b^2+5
9b^4-35b^2-4=0 (биквадратное уравнение)
b^2=t>=0
9t^2 -35t-4=0
D=(-35)^2 - 4*9*(-4) =1225 +144=1369
√D=√1369=37
t=(35+-37)/18
t1=(35+37)/18=72/18=4
t2=(35-37)/18 <0 (не подходит)
b^2=4
b=+-2
Cделаем проверку: (b^2=4)
x^2 -(4,2*4-1,4)*x +11.6*4 +2=0
x^2-15,4*x +48,4=0
По теореме Виета:
a+0,4a=15,4
1,4a=15,4
a=15,4/1,4=11
x1=11 x2=0,4*11=4,4
x1*x2=11*4,4=48,4 (верно)
ответ: b=+-2
в низу
Объяснение:
1. Перетворіть вираз з(ь – 6, 5) у такий, що тотожно дорівнює йому. 2. Запишіть вираз т – (6-n+b) без дужок. 3. Спростіть вираз 15-(a-4). 4. Розкрийте дужки й зведіть подібні доданки у виразі 4b – (76 + 2). 5. Виконайте тотожне перетворення виразу 2,5 (2k + 4а – 2). 6. Спростіть вираз 2(a+1) +а та знайдіть його значення, якщо a=1. 7. Доведіть тотожність (2x +1)-(1-2x) = 4х. 8. Зведіть подібні доданки у виразі -4+32+62. 9. Спростіть вираз -(-5)-(-y). 10. Доведіть, що вираз 7(a-b)+7(b – а) тотожно дорівнює 0. 11. Доведіть тотожність -(2-(-x)+2+x = 0. 12. Доведіть, що сума виразів 13c + 3 і 2c +3 ділиться на
3односторонние углы не равны,5накрест лежащие углы равны,6соответ углы равны