М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
stolyarovsemen
stolyarovsemen
31.03.2022 14:12 •  Алгебра

Алгебра 8кл.

9.Планується побудова басейну, дно якого має вигляд прямокутника.
Площа земельної ділянки, виділеної під басейн (площа прямокутни-
ка) дорівнює 32 м². Ширина цього прямокутника на 4 м менша від
його довжини. Нехай ширина цього прямокутника дорівнює х м.
1. Складіть рiвняння для визначення х. Зведіть отримане рівняння
до вигляду (х - a)2 = b, де а i b деякі константи.
2. Розв'яжіть рівняння з пункту 1. Визначте периметр дна басейну
(у м).

10. Розв'яжіть рівняння z2 - 6|z| = 0.

11. Розв'яжіть рівняння у3 - 4у2 - y+4=0

12. ar² - 8 = 0
1) Знайти кенi рiвняння при а = 32.
2) При якому значенні а один з коренів дорівнює ?
18

👇
Ответ:
vytriskoivan
vytriskoivan
31.03.2022

ответ:9.За умовою задачі, площа прямокутника дорівнює 32 м², тому:

x(x+4) = 32

x² + 4x - 32 = 0

Розв'яжемо це рівняння за до квадратного кореня:

x₁,₂ = (-b ± √(b² - 4ac)) / 2a

Замінюємо a = 1, b = 4, c = -32:

x₁,₂ = (-4 ± √(4² + 4·1·32)) / 2

x₁,₂ = (-4 ± 8) / 2

x₁ = -6, x₂ = 2

Оскільки ширина не може бути від'ємною, то x = 2.

Периметр дна басейну складається з двох прямокутників зі сторонами 2 м та 6 м, тому

периметр дна басейну:

P = 2(2 + 6) = 16 м.

10.Замінимо вираз |z| на його значення у випадках, коли z дійсне та коли z комплексне:

коли z дійсне та з >= 0, то |z| = z

коли z дійсне та z < 0, то |z| = -z

коли z комплексне, то |z| = sqrt(z * conj(z))

Отже, з урахуванням цих випадків, розв'язуємо рівняння:

z^2 - 6z = 0

або

z^2 - 6(-z) = 0

або

z^2 - 6sqrt(z * conj(z)) = 0

Факторизуємо:

z(z - 6) = 0

Отже, маємо два розв'язки: z = 0 та z = 6.

Перевіримо, що вони задовольняють вихідне рівняння:

для z = 0: 0^2 - 6|0| = 0, отже це розв'язок

для z = 6: 6^2 - 6|6| = 0, отже це також розв'язок

Отже, маємо два розв'язки: z = 0 та z = 6.

11.Для розв'язання цього рівняння використаємо метод добуткового :

Знайдемо всі можливі цілочисельні корені рівняння, перебираючи дільники вільного члена y₀=4 та коефіцієнта при старшому доданку 1, тобто -4, -2, -1, 1, 2, 4.

Ділимо рівняння на (y-корінь), де корінь - знайдений у першому кроці.

Розв'язуємо отримане квадратне рівняння.

Оскільки початкове рівняння має степінь 3, то може бути ще один корінь. Його можна знайти як частку від вільного члена та знайдених коренів.

Записуємо загальний розв'язок рівняння.

Отже, застосовуючи цей метод, маємо:

Перебираємо корені:

-4: (-4)³ - 4(-4)² - 4 + 4 = -64 + 64 - 4 + 4 = 0, тому y=-4 - корінь.

-2: (-2)³ - 4(-2)² - 2 + 4 = -8 - 16 - 2 + 4 = -22, кореня немає.

-1: (-1)³ - 4(-1)² - 1 + 4 = -1 - 4 - 1 + 4 = -2, кореня немає.

1: (1)³ - 4(1)² - 1 + 4 = 1 - 4 - 1 + 4 = 0, тому y=1 - корінь.

2: (2)³ - 4(2)² - 2 + 4 = 8 - 16 - 2 + 4 = -6, кореня немає.

4: (4)³ - 4(4)² - 4 + 4 = 64 - 64 - 4 + 4 = 0, тому y=4 - корінь.

Розв'язуємо отримані квадратні рівняння:

(y+4): y² - 3y + 1 = 0. Корені: y₁ = (3-√5)/2, y₂ = (3+√5)/2.

(y-1): y² - 3y - 4 = 0. Корені: y₃ = -1, y₄ = 4.

Шукаємо ще один корінь:

y₅ = y₀/(y₁-1

12.1)Підставляємо a = 32 в рівняння:

ar² - 8 = 0

32r² - 8 = 0

32r² = 8

r² = 8/32

r = ±√(8/32) = ±√(1/4) = ±1/2

Таким чином, корені рівняння при а = 32 дорівнюють ±1/2.

   2)Підставляємо один з коренів, наприклад, r = 18:

ar² - 8 = 0

32(18)² - 8 = 10304

Отже, при а = 10304 один з коренів рівняння дорівнює 18.

Объяснение:

4,6(16 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
kashaavablogHhfjdk
kashaavablogHhfjdk
31.03.2022

1. - 1;

2. 1.

Объяснение:

1. (5^2)^6•(5^7 : 5^4) /(-125)^5 = 5^(2•6) • 5^(7-4)/(-5^3)^5 = 5^12 • 5^3/(-5^15) = 5^15/(-5^15) = -1.

(✓при возведении степени в степень основание оставляем прежним, показатели умножаем;

✓при умножении степеней с одинаковыми основаниями основание оставляем прежним, показатели складываем;

✓при делении степеней с одинаковыми основаниями основание оставляем прежним, показатели вычитаем.)

2. ((-3)^9•9^2•81^3)/(-27^10 : 3^5) = ((-3)^9•9^2•81^3)/(-27^10 : 3^5) = -(3^9•(3^2)^2•(3^4)^3)/- ((3^3)^10 : 3^5) = - (3^9•(3^2)^2•(3^4)^3)/- ((3^3)^10 : 3^5) = + (3^9•3^4•3^12)/(3^30 : 3^5) = 3^25/3^25 = 1.

4,4(15 оценок)
Ответ:

1. - 1;

2. 1.

Объяснение:

1. (5^2)^6•(5^7 : 5^4) /(-125)^5 = 5^(2•6) • 5^(7-4)/(-5^3)^5 = 5^12 • 5^3/(-5^15) = 5^15/(-5^15) = -1.

(✓при возведении степени в степень основание оставляем прежним, показатели умножаем;

✓при умножении степеней с одинаковыми основаниями основание оставляем прежним, показатели складываем;

✓при делении степеней с одинаковыми основаниями основание оставляем прежним, показатели вычитаем.)

2. ((-3)^9•9^2•81^3)/(-27^10 : 3^5) = ((-3)^9•9^2•81^3)/(-27^10 : 3^5) = -(3^9•(3^2)^2•(3^4)^3)/- ((3^3)^10 : 3^5) = - (3^9•(3^2)^2•(3^4)^3)/- ((3^3)^10 : 3^5) = + (3^9•3^4•3^12)/(3^30 : 3^5) = 3^25/3^25 = 1.

4,8(82 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ