ответ: При діленні сумми цих двох чисел на 11 отримаєм завжди число рівне суммі двох цифер з яких складаються данні числа.
Объяснение: Позначемо двоцифрове число (ab). Де а і b - довільні натуральні числа. Зворотнє двоцифрове число буде мати вигляд: (ba).
Розпишем двоцифрове число (ab) : ab=10×a +b;
Розпишем зворотнє двоцифрове число (ba) : ba=10×b+a;
Тепер запишем сумму цих чисел: ab + ba=(10×a+b) + (10×b+a)=
=10a+b+10b+a=11a+11b=11×(a+b).
Отримана сумма (11×(а+b))/11=(a+b), при діленні на 11 завжди буде рівна суммі цих цифр (a+b) з яких складаються ці числа, при любих
довільних а і b.
Наприклад: 13+31=44;
44/11=4;
Тут а=1, b=3, (a+b)=1+3=4.
(20-5*(-7))(3*(-7)+7)= 2*(-7)-8
55*(-14)=-22
-770 не равно - 22. Значит не является корнем уравнения.
2. число -2
(20-5*(-2))(3*(-2)+7)= 2*(-2)-8
30*1=-12
30 не равно -12. Значит не является корнем уравнения
2. число 4
(20-5*4)(3*4+7)= 2*4-8
0*19=0
0=0 Значит является корнем уравнения
4. число 8
(20-5*8)(3*8+7)= 2*8-8
-20*31=8
-620 не равно 8. Значит не является корнем уравнения