Щоб розв'язати цю систему рівнянь, ми можемо використати метод елімінації змінних або метод підстановки. Давайте спробуємо використати метод елімінації змінних.
Ми маємо наступну систему рівнянь:
x - y = -1
-x + 2y = 2
Множимо перше рівняння на 2, щоб зрівняти коефіцієнти при змінній y:
2(x - y) = 2(-1)
2x - 2y = -2
Тепер додамо це рівняння до другого рівняння, щоб елімінувати змінну x:
(-x + 2y) + (2x - 2y) = 2 + (-2)
x = 0
Підставимо значення x у перше рівняння:
0 - y = -1
-y = -1
y = 1
Таким чином, отримали значення x = 0 і y = 1. Розв'язок системи рівнянь: (0, 1)
Щоб розв'язати дане рівняння, можемо ввести нову змінну, наприклад, позначимо її як u. Покладемо u = x^2, тоді рівняння стане квадратним відносно u:
u^2 - 9u + 8 = 0.
Тепер ми можемо розв'язати це квадратне рівняння, факторизуючи його:
(u - 1)(u - 8) = 0.
Отже, маємо дві можливі відповіді для u:
1) u - 1 = 0, що дає u = 1.
2) u - 8 = 0, що дає u = 8.
Тепер повертаємося до початкової змінної x:
1) Коли u = 1, маємо x^2 = 1. Це дає дві можливі відповіді: x = 1 або x = -1.
2) Коли u = 8, маємо x^2 = 8. Це дає дві можливі відповіді: x = √8 або x = -√8.
Таким чином, рівняння має чотири розв'язки: x = 1, x = -1, x = √8 і x = -√8.
-3,2н+4,8=-2*(1,2н+2,4)
-3,2н+4,8=-2,4н-4,8
-3,2н+2,4н=-4,8-4,8
-0,8н=-9,6
н=2