(х + 6) * (х - 3)
Объяснение:
Розв'яжемо цей квадратний тричлен як квадратне рівняння:
х^2 + 3х - 18 = 0
За теоремою Вієта:
х1 + х2 = -3
х1 * х2 = -18
Підбираємо такі значення х1 і х2, щоб вони відповідали цій системі рівнянь. Це (-6) і 3.
Скористаємось формулою розкладання квадратного тричлена на множники, а саме:
ах^2 + bx + c = a * (x - x1) * (x - x2)
Виходячи з того, ща в нашому рівнянні а=1, х1 = -6, х2 = 3, підставимо ці значення в формулу:
a * (x - x1) * (x - x2) = 1*(х - (-6)) * (х - 3) = (х + 6) * (х - 3)
Маємо квадратний тричлен, розкладений на множники
Объяснение:
Уравнение : 5х +2у =3
1) (-2 ;0) ⇒ х = -2 ; у=0
Подставим в уравнение значения переменных Х и Y :
5 *(-2) + 2*0 = -10 +0 = -10 ⇒ -10≠3
Пара чисел не является решением уравнения, т.к. не соблюдается равенство.
2)(-3;2) ⇒ х=-3 ; у =2
5*(-3) + 2*2 = -15 +4 = -11 ⇒ -11≠3
Пара чисел не является решением уравнения, т.к. не соблюдается равенство.
3) (1 ; -1) ⇒ х=1 ; у= -1
5 *1 + 2 *(-1) = 5 + (-2) = 5-2 = 3 ⇒ 3=3
Пара чисел является решением данного уравнения, т.к. равенство соблюдается.
ответ: 3) (1 ; -1)
или
По условию
ответ: