М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
oietillokhabiby
oietillokhabiby
24.04.2023 15:42 •  Алгебра

Преобразуйте в произведение 1) x^6-16x^2 2) y^7-1цел7\9y^5

👇
Ответ:
симон8
симон8
24.04.2023
1) x^2 * (x^4 - 16) = x^2 * (x^2 - 4) * (x^2 +4)
2) y^5 * (y^2 - 16/9) = y^5 * (y - 4/3) * (y + 4/3)
4,8(50 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
ЮкиНайи
ЮкиНайи
24.04.2023

Нехай за x год перший робітник виконає завдання, а за y год — другий. Тоді за одну годину перший робітник виконає \dfrac{1}{x} усього завдання, а другий робітник — \dfrac{1}{y}.

Два робітники, працюючи разом, можуть виконати завдання на 8 год швидше, ніж один перший робітник, тобто \dfrac{1}{x} + \dfrac{1}{y} = \dfrac{1}{x-8}

Два робітники, працюючи разом, можуть виконати завдання на 18 год швидше, ніж один другий робітник, тобто \dfrac{1}{x} + \dfrac{1}{y} = \dfrac{1}{y-18}

Складаємо систему з двох рівнянь:

\displaystyle \left \{ {{\dfrac{1}{x} + \dfrac{1}{y} = \dfrac{1}{x-8} \ } \atop {\dfrac{1}{x} + \dfrac{1}{y} = \dfrac{1}{y-18}}} \right.

Тут \dfrac{1}{x - 8} = \dfrac{1}{y - 18} \Rightarrow x - 8 = y - 18 \Rightarrow x = y - 10, оскільки ліві частини рівнянь рівні.

Підставимо x = y - 10 в перше рівняння:

\dfrac{1}{y - 10} + \dfrac{1}{y} = \dfrac{1}{y - 18}

\dfrac{2y - 10}{y(y-10)} = \dfrac{1}{y - 18}

(2y - 10)(y - 18) = y(y - 10)

2y^{2} - 46y + 180 = y^{2} - 10y

y^{2} - 36y + 180 = 0

y_{1} = 6; \ y_{2} = 30

Якщо y_{1} = 6, то x_{1} = 6 - 10 = -4 — не відповідає сенсу задачі.

Якщо y_{2} = 30, то x_{2} = 30 - 10 = 20

Отже, за 20 год перший робітник виконає завдання, а за 30 год — другий.

Відповідь: 20 год і 30 год.

4,6(93 оценок)
Ответ:
Yulia1393
Yulia1393
24.04.2023
1)
3х² + 13х  - 10  = 0
D = 13² -4*3*(-10) = 169 + 120 = 289 = 17² ;  D>0  
х₁ = ( - 13  - 17)/(2*3)  = -30/6  = -5
х₂ = (- 13 + 17)/(2*3) =  4/6  = 2/3

2)
8х² - х = 0
х*(8х  - 1) = 0
х₁ = 0

8х - 1  = 0
8х = 1
х = 1/8
х₂ = 0,125

3)
16х²  = 49
(4х)²  -  7²  = 0
(4х - 7)(4х + 7) =0
4х  - 7 = 0
4х =7
х = 7/4
х₁ = 1,75

4х  + 7 = 0
4х = - 7
х₂  =  - 1,75

3)
х²  - 2х  - 35 = 0
D = (-2)²  - 4*1*(-35) = 4 + 140 = 144 = 12² ;  D>0  
х₁ = ( - (-2)  - 12)/(2*1) = (2 - 12)/2  = -10/2  =  - 5
х₂ = ( - (-2) + 12)/(2*1) = (2 + 12)/2 = 14/2  = 7
4,5(33 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ