М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Lolololololololol4
Lolololololololol4
04.02.2023 10:48 •  Алгебра

1. решите неравенство: а) 6х ≥ – 18; в) 0,5(х – 2) + 1,5х < х + 1. б) – 4х > 36

👇
Ответ:
MFINN23
MFINN23
04.02.2023
1). 2·(2^х) ²+7·(2^х) -4=0; замена 2^х=а (→ а>0);
2а²+7а-4=0; D=49+32=81; а1,2=(-7±9)/4; а1=-4<0 нам не подходит;
а2=2/4=1/2=2^(-1)=2^х ответ: х=-1

2). 5х²+4х-1=5(х-0,2)(х+1)
D=16+20=36; х1,2=(-4±6)/10; х1=-1; х2=0,2
7х-2х=7(х-2/7)
х-0,2 ___-___-1__-__0,2__+___2/7__+__
х+1 -__-1__+__0,2___+__2/7__+__
х-2/7 -__-1__-__0,2___-__2/7__+__
ответ: (-оо; -1)U(0,2; 2/7) это если строгое неравенство, то есть знак <

по твоей записи не поймешь
если знак меньше или равно, то ответ (-оо; -1]U[0,2; 2/7)

3).
у'=6х²-30х+24=6·(х²-5х+4)=6(х-1)(х-4)
производная <0 на всем отрезке [2; 3] следовательно,
на этом отрезке функция убывает
следовательно, минимум в точке 2, максимум в точке 3
у min=подставляешь в у=2х³-15х²+24х+3
х=2
у max= подставляешь х=3
4,8(39 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Aleks5595
Aleks5595
04.02.2023

спочатку спростимо дробову частину:

(x^2 - 2x - 3)/ (3x^2 - x - 2) = [(x - 3)(x + 1)]/[(3x + 2)(x - 1)]

тепер можна записати рівняння:

[(x - 3)(x + 1)]/[(3x + 2)(x - 1)] = 0

щоб отримати нуль на лівій стороні рівняння, треба, щоб чисельник був рівний нулю:

(x - 3)(x + 1) = 0

звідси x = 3 або x = -1/3

але треба перевірити, чи не є якимось з цих значень знаменником рівняння. з x = 3:

3(3^2) - 3 - 2 = 20 ≠ 0

з x = -1/3:

3((-1/3)^2) + (1/3) - 2 = -20/9 ≠ 0

таким чином, розв'язками рівняння є x = 3 та x = -1/3.

4,5(60 оценок)
Ответ:
SUPERMODEL
SUPERMODEL
04.02.2023

Для складання рівняння дотичної до графіка функції f(x) = x³ + x в точці x₀ = -1, нам знадобиться використати знання про похідні.

Спочатку знайдемо похідну функції f(x). Для цього візьмемо похідну кожного доданку окремо і застосуємо правило диференціювання степеневої функції та правило суми похідних:

f'(x) = (x³)' + (x)'

Знаючи, що похідна степеневої функції xⁿ, де n - це дійсне число, рівна n * xⁿ⁻¹, ми можемо обчислити похідну кожного доданку:

f'(x) = (3x²) + 1

Тепер, щоб знайти рівняння дотичної, ми можемо використовувати загальний вигляд рівняння прямої:

y = mx + c,

де m - це нахил дотичної, а c - це точка перетину з осі у.

В нашому випадку, ми шукаємо рівняння дотичної в точці x₀ = -1, тому підставимо це значення в нашу похідну:

f'(-1) = (3(-1)²) + 1 = 2.

Тепер, ми знаємо нахил дотичної m = 2 та точку перетину з осі у (-1, f(-1)).

Підставимо значення точки (-1, f(-1)) у загальне рівняння прямої:

f(-1) = m * (-1) + c,

f(-1) = 2 * (-1) + c,

Підставимо значення функції f(-1) = (-1)³ + (-1):

-1 = -2 + c,

c = 1.

Тепер, ми маємо значення нахилу m = 2 та точку перетину з осі у (0, 1).

Отже, рівняння дотичної до графіка функції f(x) = x³ + x в точці x₀ = -1 буде:

y = 2x + 1.

Объяснение:

4,4(3 оценок)
Это интересно:
Новые ответы от MOGZ: Алгебра
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ