М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
1230a
1230a
30.09.2021 16:18 •  Алгебра

Найдите cos (a+b) sin (a-b) если sina 9/41 sinb -40/41; п/2

👇
Ответ:
polimur9
polimur9
30.09.2021
Надеюсь, что всё будет понятно)
4,4(63 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
slkncv
slkncv
30.09.2021

x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²

x²+x+1 ≥ -3xy²+3y²-9y⁴

x²+x+1 ≥ -3y²(x-1+y²)

y²≥0 за будь-якого значення у

⇒ -3y²≤0

Знайдемо вершину параболи f(x)=x²+x+1

xo= -b/2a = -1/2= -0,5

f(xo)= 0,25-0,5+1=0,75

Вітки параболи напрямлені вгору, адже а>0, отже в такому випадку значення виразу x²+x+1 завжди додатнє (бо функція завжди додатня)

Тоді x²+x+1>0 за будь-якого значення х

 

1)Якщо у=0, x-будь-яке число, то -3y²=0 ⇒ -3y²(x-1+y²)=0

Як вказано раніше, x²+x+1>0

Будь-яке додатнє число більше нуля, отже й

x²+x+1 > -3y²(x-1+y²) ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²

2) Якщо х=0, y≠0,

З іншого боку, нерівність можна перетворити на таку:

x²+x+3xy² ≥ 3y²-9y⁴-1

х(x+1+3y²) ≥ 3y²-9y⁴-1

Якщо один із множників--нуль, то і весь вираз дорівнює нулю:

Необхідно довести, що

3y²-9y⁴-1 ≤ 0

-(3y²)²+3y²-1 ≤ 0

y⁴≥0

Заміна: 3y²=n,  n>0

-n²+n-1≤ 0

f(n)= -n²+n-1

no= -1/-2 = 1/2= 0,5

f(no)= -0,25+0,5-1 = -0,75

Вітки параболи напрямлені вниз, бо а<0

Отже, -n²+n-1≤ 0  ⇒ 3y²-9y⁴-1≤0

х(x+1+3y²) ≥ 3y²-9y⁴-1    ⇒    x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²

3) Якщо х>0, y≠0

x²+x+3xy² ≥ 3y²-9y⁴-1

x²≥0

Як зазначено раніше, 3y²-9y⁴-1<0

Відомо, що x²>0, 3y²>0

Оскільки х--додатнє число, то 3xy²>0

При додаванні додатніх чисел результат теж додатній: x²+x+3xy²>0

Додатнє число завжди більше за від'ємне, тож

x²+x+3xy² > 3y²-9y⁴-1 ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²

4) Якщо х<0, y≠0

x²+x+3xy² ≥ -9y⁴+3y²-1

Заміна: 3y²=n,  n>0

f(x)=x²+x(1+n)

b=1+n

коефіцієнт b не впливає на зміщення по ординаті, а коефіцієнта с в наданій квадратичній функції немає. Також вітки параболи напрямлені вгору, бо а>0.

Таким чином, x²+x(1+n)>0, а -n²+n-1<0, тому x²+x(1+n)>-n²+n-1<0   ⇒  x²+x+3xy² ≥ -9y⁴+3y²-1   ⇒  x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²

Нерівність доведено

4,6(48 оценок)
Ответ:

вроде бы так

Объяснение:

якщо x=2, то y=0,2*2+1

                      y=0,4+1

                       y=1,4

якщо x=-3, то y=0,2*(-3)+1

                        y=-0,6+1

                        y=0,4

якщо x=\frac{1}{6}, то y=0,2*\frac{1}{6}+1

                     y=\frac{1}{5}*\frac{1}{6}+1

                     y=\frac{1}{30\\}+1

                     y=\frac{31}{30}=1\frac{1}{30}

якщо у=4, то 4=0,2x+1

                      -0,2x=1-4

                      -0,2x=-3

                       x=15

якщо у=-0,4, то -0,4=0,2х+1

                           -0,2=1+0,4

                           -0,2x=1,4

                            x=-7

                     

4,7(14 оценок)
Это интересно:
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ