М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
Goodsteve31
Goodsteve31
04.05.2023 00:40 •  Қазақ тiлi

Кәсібін таңдауда қателескен жетістікке жете ала ма? пікірді жазыңыз. 8, 10 сөйлем

👇
Ответ:
smirnovaanastas5
smirnovaanastas5
04.05.2023
Адам өмірде өз мамандығын ,өз кәсібін таңдауда қателеспеген жөн. Егер мамандық таңдаудан қателессең , жетіске жетуің екі талай. Адам өзі қалайтын, өзіне ұнайтын кәсіппен айналысқаны дұрыс. Шынайы ынтамен , сүйіспеншілікпен жасаған ісі , әрдайым жеңіске жетіп, өз жұмысының жемісін көреді. Жетістікке де жету оңай болады. Сол себепті мамандық таңдауға үлкен көңіл бөлу керек!
4,6(98 оценок)
Открыть все ответы
Ответ:
Yorgen1
Yorgen1
04.05.2023

«Бәйтерек» монументі 

«Бәйтерек» монументі Есіл өзенінің жағасындағы Қазақстанның астанасы Астана қаласында орналасқан. Металлдан, әйнек пен бетоннан жасалған бұл «терек» сәулеттік мағынасы жағынан да, жасалуы жағынан да бірегей: биіктігі бір жүз екі метрлік металл құрамасынан, салмағы мың тоннадан жоғары бес жүзге жуық қададан тұрады. Монументтегі барлық дүние – төбесіндегі алтын күн, тоқсан жетіге метрлік биіктігі, және аспан әлемінің үш негізін кейіптейтін үш аймаққа бөлінген ішкі архитектурасы белгілі бір символды білдіреді. Әлемде бірінші рет диаметрі жиырма екі метрлік және салмағы үш жүз тоннадан тұратын күннің түсуіне қарай түсін өзгертетін «хамелеон» әйнегінен жасалынған шар биіктігі жағынан рекордқа ие болды. Қазақстан астанасында асқақтаған бұл «терек» жаңартулардың сәулеттік символы, тәуелсіз Қазақстан символы ретінде орын алады.

«Бәйтерек», «Астана – Бәйтерек» – Астанадағы архитектуралық құрылыс кешені, сәулет өнерінің бірегей туындысы. Оның негізгі идеясы Елбасы Нұрсұлтан Назарбаевтың эскиз-нобайы негізінде өмірге келді. Ол бейбіт өмір мен келісімге ұмтылған барлық қазақстандықтардың ғұмырлық мұратын білдіреді.

4,6(11 оценок)
Ответ:
Fin208
Fin208
04.05.2023

1. Қималардың әр түрлері белгісін, мекенін, мезгілін, мақсатын т.б. сипаттарын білдіретін сөз табын көрсетіңіз. 

A) етістік

B) етіс

C) сан есім

D) үстеу

ответ: D) үстеу

2. Үстеу мағанасына қарай неше түрге бөлінеді? 

A) 5

B) 6

C) 7

D) 8

ответ: D) 8

3. Бұл сұрақтар қай үстеудің сұрақтары?Қайда? Қайдан? Қай жерден? 

А) мезгіл

В) мекен

С) сын-қимыл

D) себеп

ответ: В) мекен

4. Мекен үстеуді табыңыз. 

А) ілгері, төмен

В) жазда, түнде

С) сәл, аз

D) ерте, кешке

ответ: А) ілгері, төмен

5. «Қашан?» деген сұраққа жауап беретін сөздердің қатарын табыңыз. 

А) төмен, алға, жоғарғы

В) өте, тым, аса

С) жаздыгүні, бүгін, кешке

D) жылдам, асығыс, мүлдем

ответ: С) жаздыгүні, бүгін, кешке

6.Сын-қимыл (қимыл-сын) үстеуін белгілеңіз. 

А) Жеті, он

В) Ақырын, жылдам

С) Аққу, тасбақа

D) Мен, біз

ответ: В) Ақырын, жылдам

7. Себеп- салдар үстеуін табыңыз. 

А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

В) Маған көмектесу үшін алыстан келіпті.

С) Әзіл айтсаңда әділ айт.

D) Шәкен 20 жыл бойы драма театырында.

ответ: А) Бұл сөзді босқа айтпадым.

8. «Әдейі, қасақана, жорта» сөздері қай үстеуге жатады? 

А) мөлшер үстеуі

В) мақсат үстеуі

С) сын-қимыл үстеуі

D) мекен үстеуі

ответ: В) мақсат үстеуі

9. Мөлшер үстеулердің қатарын табыңыз. 

А) әбден, тым, ең

В) тысқары, ішкері,әрі

С) кеше, кешке, кешкісін

D) біраз, талай, қыруар, көп

ответ: D) біраз, талай, қыруар, көп

10. Күшейткіш үстеуін табыңыз. 

А) артық қалам

В) көп ел

С) өте жылдам

D) жап-жасыл

ответ: С) өте жылдам

4,5(45 оценок)
Новые ответы от MOGZ: Қазақ тiлi
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ