ответ:Айталық ағыс жылдамдығы х болсын. Сонда v(ағыспен) 18+х, ал v(ағысқа қарсы) 18-х болатыны мәлім. t(1)-ағыспен жүргендегі уақыты болсын. Ал t(2)-ағысқа қарсы жүзгендегі уақыты болсын. Сонда есептің шарты бойынша t(2)=t(1)+2 болады. t=S/v екенін ескерсек,
105/(18-х)=105/(18+х)+2
Теңдеуді шешсек, жауабы: 3км/сағ
2)Тынық судағы жылдамдығы 15 км/сағ болатын моторлы қайық зен ағысының бойымен км жүзіп барып, қайта қайтып келеді. Қайық барлық жолға 20 сағ уақыт жұмсаған болса, өзен ағысының жылдамдығын табыңыз?
Шешуі: Өзен ағысының жылдамдығы y болсын. t1+t2=t=20сағ
Сонда S/V1+S/V2=20
(139 +1/3)/(15+x)+(139 +1/3)/(15-x)=20
Сонда жауабы 4км/сағ-қа тең
. Жалпы жылдамдыққа берілген есептерді шығару үшін теңдеу құрған ыңғайлы. S=vt формуласын түрлендіру арқылы теңдеу құрып, шығарамыз.
Пошаговое объяснение:
Так как СК - биссектриса угла АСВ, то угол ВСК = углу КСА = 45 градусов.
При этом угол ВСК равен сумме углов ВСН и НСК. Известно, что угол НСК равен 15 градусам. Следовательно, угол ВСН=уголВСК-уголНСК= 45-15=30 градусов.
Так как угол ВНС прямой (СН высота треугольника АСВ), то по сумме углов треугольника СВН, угол СВН= 180-90-30=60 градусов.
Угол ВАС треугольника АВС в соответсвии с этим равен 180-90-60=30 градусов.
По свойству прямоугольного треугольника, в котором напротив угла, равного 30 градусов лежит катет, длина которого равна половине длины гипотенузы.
Следовательно, ВС=½АВ=6 см.
ответ: ВС=6 см
Докажем ( X ∩ Y ) ∪ Z = (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ).
1. Пусть, сначала, а ∈ ( X ∩ Y ) ∪ Z, тогда
или 1) а ∈ X ∩ Y ⇒ а ∈ X и а ∈ Y ⇒ а ∈ X ∪ Z и а ∈ Y ∪ Z ⇒
⇒ а ∈ (X ∪ Z ) ∩ (Y ∪ Z )
или 2) а ∈ Z ⇒ а ∈ Z ∪ X = X ∪ Z и а ∈ Z ∪ Y = Y ∪ Z ⇒
⇒ а ∈ (X ∪ Z ) ∩ (Y ∪ Z )
Тогда ( X ∩ Y ) ∪ Z ⊂ (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ).
2. Пусть, теперь, а ∈ (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ), тогда а ∈ X ∪ Z и а ∈ Y ∪ Z.
Если а ∈ Z ⇒ а ∈ Z ∪ ( X ∩ Y ) = ( X ∩ Y ) ∪ Z.
Если а ∉ Z, то а ∈ X и а ∈ Y , в противном случае а ∉ (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ).
Значит, а ∈ X и а ∈ Y ⇒ а ∈ X ∩ Y ⇒ а ∈ ( X ∩ Y ) ∪ Z
Тогда (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ) ⊂ ( X ∩ Y ) ∪ Z.
Из включений
( X ∩ Y ) ∪ Z ⊂ (X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z )
(X ∪ Z )∩ (Y ∪ Z ) ⊂ ( X ∩ Y ) ∪ Z
получаем равенство!