Пошаговое объяснение:
1.
2(2x-1)=3
2*2x-1=3x
4x-1=3x
4x=3-1
4x=2
x=4/2
x=2
2.
-8x=2.4
x= - 2.4/8
x= -0.3
3.
2x+7=-3
2x=7-3
2x=7-3
2x=4
x=4/2
x=2
4.
3x-8=x+6
3x-x=8+6
2x=14
x=14/2
x=7
5.
7x+(4-x)=46
7x-x=4-46
6x=42
x=42/6
x=7
6.
15x-(7x-42)=58
15x-7x=42-58
8x=16
x=16/8
x=2
7.
3,4,8,4,9,2/6 = 5 - среднее арифмитическое число, 7 - размах числа, 4 - мода числа, 2 - медиана числа
8.
Пусть изначально на первом участке было 4х кустов смородины, а на втором участке было х кустов. Если с первого участка пересадить на второй участок 10 кустов, то на первом станет 2x кустов, а на втором x кустов.
Составим и решим уравнение
1) 2х-10=х*(х+10)
2х-10=2х+10
2х-2х=10+10
x=20
х=20/1
х=20 (на втором участке)
2) 20*4=80 (кустов на первом участке)
ответ: 20 кустов - на втором участке, 80 кустов - на первом участке
1) В - 3√3 см
2) Б - 6 см
3) Г - 3√5 см
Пошаговое объяснение:
Маємо правильну чотирикутну піраміду SABCD, в основі якої лежить правильний чотирикутник (квадрат) ABCD.
Висота SO правильної трикутної піраміди проектується у центр квадрата ABCD – точку перетину діагоналей AC і BD. Оскільки висота SO перпендикулярна до площини основи (квадрата ADCD), то вона перпендикулярна до кожної прямої, що лежить в цій площині.
Проведемо відрізок ОК⊥ДС . Оскільки SO⊥ОК, ОК⊥ДС, то за теоремою «про три перпендикуляри» SК⊥ДС. (SК - апофема Т.як ΔSCD - рівнобедрений, то SК- медіана (ДК=КС) ).
Звідси слідує, що ∠SКO=60° – лінійний кут двогранного кута при основі – кут нахилу бічної грані до площини основи. ∠SOК=90°)
1) Висота піраміди
ΔSКO (∠О=90°): ∠ОSК = 30°,Катет прямокутного трикутника, що лежить проти кута в 30 °, дорівнює половині гіпотенузи ⇒ ОК=1/2*SK = 3см.
За теоремою Піфагора: SО²= SК²-ОК²
SО=√(36-9)=√27=3√3см
2) Ребро основи піраміди
Так як ABCD - правильний чотирикутник (квадрат), то АД=2*ОК=2*3=6см
3) Бічне ребро піраміди
ΔSКС(∠К=90°): За теоремою Піфагора SС² = SК²+ КС²
SС = √(36+9)=√45=3√5см
1 т = 1000 кг
4 т 56 кг = 4 * 1000 + 56 = 4000 + 56 = 4056 кг
4056 кг > 456 кг
1 дм = 10 см
8 дм 7 см = 8 * 10 + 7 = 80 + 7 = 87 см
870 см > 8 дм 7 см
1 мин = 60 с
4 мин 30 с = 4 * 60 + 30 = 240 + 30 = 270 с
4 мин 30 с < 430 с
1 см = 10 мм
1 см² = 1 см * 1 см = 10 мм * 10 мм = 100 мм²
8 см² 6 мм² = 8 * 100 + 6 = 800 + 6 = 806 мм²
8 см² 6 мм² > 86 мм²