Розв'язуємо; 1))) Один з двох доданків більший за інший на 0,5, а їх сума дорівнює 0,14. Знайди ці числа. Х+(Х+0,5)=0,14; 2х=0,14-0,5; Х=(-036):2; Х=(-0,18); перевірка; (-0,18)+(-0,18+0,5)=(-018)+0,32=0,14. Можна так вирішити, але число від'ємне . Х=(-18) одне число і Х+0,5=(-0,18+0,5)=0,32 друге число; Пробуємо по іншому; 2))) один з двох додатніх множників більший за інший на 0,5 , а їх добуток дорівнює 0,14. Знайди ці числа. х*(Х+0,5)=0,14; х^2+0,5х-0,14=0; D=b^2-4ac=(0,5)^2-4*1*(-0,14)=0,25+0,56=0,81 D>0; X1=(-0,5-√0,81)/2=(-0,5-0,9)/2=-1,4/2=-0,7; X2=(-0,5+√0,81)/2=(-0,5+0,9)/2=0,4/2=0,2; Перевірка; одне число х=(-0,7); друге число (х+0,5)=(-0,7+0,5)=-0,2; Виходить два від'ємні числа. Якщо. Одне число х= 0,2; друге (х+0,5)=0,2+0,5=0,7. Виходить два додатніх числа; значить Х=0,2. Відповідь: число перше 0,2 і друге 0,7.
2)4(2-а)^2+5(а-5)^2=4(4-4а+а^2)+5(а^2-10а+25)=16-16а+4а^2+5а^2-50а+125=9а^2-66а+141
3)6(а-2)(а+2)-4(а-2)^2=6(а^2-4)-4(а^2-4а+4)=6а^2-24-4а^2+16а-16=2а^2+16а-40
4)6(а-2)(а-3)-4(а-3)^2=6(а^2-3а-2а+6)-4(а^2-6а+9)=6а^2-18а-12а+36-4а^2+24а-36=2а^2-6а